23.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Drona SUA de 32.000.000$, care ar fi plecat din România, doborâtă de un SU-27 în Marea Neagră

O dronă SUA de 30.000.000$, care ar fi survolta România, a fost doborâtă de un avion rus de luptă. Imaginiel au fost publicate recent. jurnaliști au scris că drona MQ-9 Reaper a survolat de nenumărate ori România îaninte să ajunge în marea Neagră pentru a culege informații.

O dronă de informații și supraveghere MQ-9 „Reaper” a Statelor Unite a fost doborâtă în urma unei întâlniri cu un avion de vânătoare rusesc Su-27 deasupra Mării Negre, ceea ce a provocat un răspuns puternic din partea SUA și a alimentat o situație deja tensionată în regiune.

Nu se specifică data la care drona a fost doborâtă

Acest incident survine pe fondul intensificării activităților de supraveghere și recunoaștere în apropierea Ucrainei, subliniind potențialul unor erori de calcul militar.

Presa a scris de mai mult ori materialșe despre drona MQ-9 Reaper care, înainte să ajungă deasupra Mării Negre, trece pe deasupra României.

Jurnalisti au scris că Dronele americane MQ-9 Reaper au devenit „comune” pe cerul Mării Negre, de unde supraveghează Crimeea și coastele Rusiei.

Dispune de o viteză de croazieră de 370 de kilometri pe oră, o autonomie de 1.852 de kilometri, un plafon de serviciu de 15.240 de metri și o rezistență de 27 de ore.

România, doborâtă de un SU-27 în Marea Neagră

Potrivit Statelor Unite, drona se afla în spațiul aerian internațional și efectua operațiuni de rutină când a fost interceptată. Coliziunea a fost precedată de mai multe cazuri în care avioanele de vânătoare rusești au aruncat combustibil pe MQ-9 și au zburat în fața acestuia. Sursa AICI

În schimb, declarațiile Ministerului rus al Apărării au descris o imagine diferită, susținând că drona MQ-9 zbura spre Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014, și că a invadat teritorii pe care Rusia le consideră proprii. Ministerul a afirmat că „avioanele de luptă rusești nu au folosit arme aeriene, nu au intrat în contact cu vehiculul aerian fără pilot și s-au întors în siguranță la aerodromul de origine”.

Ambasadorul rus în Statele Unite, Anatoli Antonov, a criticat zborul dronei americane în apropierea granițelor rusești, comparându-l cu un scenariu ipotetic în care o dronă de atac rusă ar apărea în apropierea New York-ului sau San Francisco. El a sugerat că SUA ar trebui să înceteze astfel de zboruri de proximitate față de granițele rusești.

Related posts

Cutremur puternic în România, duminică dimineață. Ce magnitudine a avut și în ce zonă s-a produs

econtext

Ungurii fac legea în Transilvania! Umilință cruntă pentru țara noastră

econtext

Anul 2024 nu vine cu vești bune pentru șoferi. Vor fi costuri mai mari pentru întreținerea mașinii

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix