23.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

„E nevoie de acțiuni pe teren”. Hamas cere cu disperare ajutor și îi transmite un mesaj ferm liderului Hezbollah

Gruparea teroristă palestiniană Hamas a lansat un apel important către organizația paramilitară libaneză Hezbollah.

Hamas cere ajutorul grupării Hezbollah să intervină în conflictul cu Israelul. Astfel, reprezentantul de rang înalt al Hamas în Liban, Osama Hamdan, a declarat vineri că a sosit momentul ca Hezbollah să își demonstreze angajamentul față de „triumful Hamas în războiul în curs cu Israelul”, așa cum a declarat liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah.

„Cuvintele sale despre importanța opririi atacului asupra Gaza și importanța victoriei Hamas în Gaza sunt clare și importante. Angajamentul Hezbollah față de aceste două obiective necesită acțiuni pe teren”, a declarat Hamdan, potrivit Baha.

Nasrallah, liderul Hezbollah, a subliniat că o eventuală victorie a Hamas în Gaza ar aduce beneficii specifice Libanului, Egiptului, Iordaniei și Siriei.

Liderul Hezbollah: „Trebuia să aibă loc un eveniment major”

Mai mult, el e de părere că ceea ce se întâmplă acum în Gaza este o bătălie decisivă și că nu este ca în războaiele anterioare. Nasrallah subliniază, de asemenea, două obiective: primul este de a opri războiul din Gaza, iar al doilea este ca Hamas să fie victorios în acest război.

Potrivit lui, Hezbollah a intrat în luptă pe 8 octombrie, la o zi după ce Hamas a lansat atacul-surpriză în sudul Israelului.

Nasrallah a subliniat, totodată, că țările arabe și musulmane ar trebui să lucreze împreună pentru a opri războiul din Gaza.

„Trebuie să salutăm mâinile puternice și curajoase ale irakienilor și yemeniților care sunt acum implicate în acest război sfânt. Trebuia să aibă loc un eveniment major care să zguduie entitatea uzurpatoare și pe susținătorii săi de la Washington și Londra și atunci a avut loc operațiunea binecuvântată de la 7 octombrie”, a mai transmis liderul grupării teroriste, conform Al Jazeera.

Related posts

Tendințe îngrijorătoare care pot anunța o escaladare. Expert în securitate: „Estul să se pregătească. Rusia ar putea ataca anul acesta sau anul viitor“

econtext

Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO

econtext

Rusia acuză că va fi atacată din România cu avioane F-16. Piloții, instruiți lângă București

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix