19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Elena Mateescu anunţă că nu scăpăm de iarnă. Ger de crapă pietrele în weekend!

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a vorbit despre masa de aer polar care a adus viscol și ger în mare parte din țară, explicând cât timp vom avea parte de această vreme geroasă.

Elena Mateescu, directorul ANM, a anunțat când ia sfârșit frigul din România. „Este o situație normală pentru data din calendar. Ce este semnificativ este schimbul de la o masă de aer cald la o masă de aer foarte rece. Masa de aer cald a dominat în luna decembrie și chiar până în 7 ianuarie în țara noastră, astfel că de la temperaturi de plus 17-20 de grade Celsius am trecut la temperaturi cu mult minus, până la minus 19 grade în această dimineață la Negrești, fiind cea mai rece noapte din această iarnă, cu minus 6-8 grade în Capitală.

Vremea rece va fi în continuare de interes, în special în zona estică, centrală și nordică a țării, pentru că urmează încă o noapte cu vreme geroasă, cu minime între minus 14-15 grade. Chiar și în cursul zilei, în bună parte din țară temperaturile sunt sub zero grade. Vorbim în continuare de o vreme rece mâine, cu maxime între minus 4 grade și cel mult 5-6 grade în sud.

Minimele în noaptea de joi spre vineri rămân negative, între minus 11 grade și minus 1 grad, dar în depresiuni vor putea fi mai coborâte. Este posibil să mai consemnăm și ninsori slabe, în special în partea de nord, centru și est a țării, dar și rafale de vânt pe creste. Sfârșitul de săptămână va aduce din nou temperaturi în scădere, cu minime care vor coborî sâmbătă dimineață până la minus 13-16 grade, iar duminică dimineața minus 12-15 grade”, a spus Elena Mateescu.

„Ne aflăm în perioada favorabilă producerii unor astfel de episoade. Ceea ce trebuie să luăm în considerare sunt diferențele mari între perioadele calde urmate de răciri bruște. Cel puțin până la mijlocul acestei luni vom vorbi de nopți și dimineți foarte reci și maxime diurne care în bună parte din țară vor rămâne la valori negative. Spre sfârșitul săptămânii viitoare este însă posibil să consemnăm chiar temperaturi de 9-10 grade în zona de sud-est a țării”, a dezvăluit Elena Mateescu, directorul ANM.

Related posts

Vasile Blaga, despre adevăratele motive pentru refuzul Austriei: „Nu merită să stăm în genunchi. Dacă cineva iese în câștig, acela e Putin”

econtext

Prognoza meteo pentru luna februarie. Temperaturi peste limitele normale și ploi abundente

econtext

România va doborî dronele Rusiei ce se apropie de teritoriul său cu ajutorul SUA și Franței

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix