30.3 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Elena Udrea, mesaj de la Târgșor. Fiica sa împlinește 5 ani

Elena Udrea are parte de momente grele. Rămâne în închisoare de ziua fiicei sale. Fostul ministru a transmis un mesaj de după grati

Lovitură sub centură pentru Elena Udrea. Aflată în penitenciarul de la Târgșor, Elena Udrea are parte de momente grele. Fostul politician a anunţat că, pentru al doilea an la rând, nu a primit dreptul la o permise de 24 de ore pentru a merge acasă de ziua de naştere a fiicei sale.

Elena Udrea nu a primit permisie pentru ziua de naștere a Evei Maria

Elena Udrea

Într-o amplă postare pe contul său de Facebook, fostul demnitar își exprimă revolta. Nu a primit nici măcar o învoire de o zi pentru a participa la ziua fetiței sale Eva Maria. Asta în ciuda faptului că legea îi acordă acest drept.

„Este al doilea an în care solicit să mi se acorde permisie măcar de 24 de ore pentru a fi acasă de ziua de naștere a fetiței mele, care luna aceasta împlinește 5 anișori. Dar mi se refuză acest drept.​ Deși legea prevede posibilitatea ca deținuții să meargă acasă pentru 10-30 de zile anual, tocmai pentru că menținerea legăturii cu familia s-a dovedit esențială în reabilitarea celor care execută o pedeapsă cu închisoarea, în practică această posibilitate este aproape inexistentă”, scrie Elena Udrea.

Penitenciarele refuză să acorde permisii pentru mame

În continuarea postării sale, fostul politician critică virulent instituțiile statului, care perpetuează această situație pe care o consideră abuzivă.

„​Conducerile penitenciarelor, pornind chiar de la vârful ANP, din incompetență sau comoditate, refuză să acorde aceste permisii. Iar avocatul poporului Renate Weber se face că nu vede cum legea este încălcată și nu se respecta dreptul legal la permisii! Situația este cu atât mai gravă la Târgșor, singurul penitenciar de femei. Deținutele sunt majoritar mame de copii minori. Au cea mai mare nevoie de prezența mamei acasă. Chiar și doar pentru câteva zile”, continuă fostul ministru al Turismului.

Copiii lipsiți de prezența mamei sunt mult mai expuși pericolelor contemporane

În context, Elena Udrea amintește concluziile a nenumărate studii internaționale. Studiile au demonstrat că acești copii sunt „traumatizați pentru tot restul vieții și extrem de vulnerabili la riscurile societății de azi”.
În opinia fostului ministru, ar trebui să primeze interesul superior al copilului „față de oricare alt interes, al statului sau al societății. Toate instituțiile și organismele internaționale recomandă ca în cazul mamelor de copii minori să se aplice cu precădere pedepse neprivative de libertate”.

Femeile primesc pedepse la fel ca și criminalii

Ea Udrea consideră că statul se face foarte vinovat pentru că privește mamele ca fiind la fel de periculoase ca infractorii periculoși și criminalii. Pedepsele primite sunt nejustificat de mari, atrage atenția fostul ministru:

​„La noi, nu doar că nu îi pasă nimănui de aceste recomandări, nu doar că mamele ajung în pușcărie pentru orice faptă, oricât de puțin gravă, dar primesc și pedepse foarte mari. Iar la eliberarea condiționată faptul că aceste femei au acasă 1, 3, 7, 10 copii nu interesează pe nimeni, judecătorii nefăcând nicio diferență între un criminal și o mamă cu 7 copii, condamnată pentru furturi din magazine sau falsuri.

Mai mult, nici măcar această amărâtă de posibilitate de a merge acasă la copii și familie pentru câteva zile, care există deja în lege, nu este aplicată. Suntem în luna septembrie, luna în care copiii încep școală. Mulți dintre cei cu mamele în pușcării merg pentru prima dată la grădiniță, la școală sau în prima zi de liceu”.

Related posts

Se întoarce iarna în București. Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza pentru martie 2024

econtext

Primăria Sectorului 2 dorește să realizeze o grădină urbană, cu loc de joacă pentru copii, pe Strada Periș

econtext

Curtea de Apel București a luat o decizie. Ce se întâmplă acum cu frații Tate?

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix