0.9 C
București
11 decembrie 2023
econtext.ro
ACTUAL Recomandate

Elena Udrea și Ioana Băsescu își află soarta azi! Au cerut încetarea procesului!

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) ar putea da, joi, verdictul în dosarul finanțării campaniei electorale a fostului președinte Traian Băsescu. În acest dosar, Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare, iar Ioana Băsescu la 5 ani de închisoare. Cele două au cerut instanței încetarea procesului pentru că faptele s-ar fi prescris.

În martie 2018, procurorii DNA au pus sub sechestru un imobil din Sectorul 1 din Bucureşti, ce aparţine Elenei Udrea, în suprafaţă de 5.001 metri pătraţi, evaluat la 565.000 de euro. Măsura a fost menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în decizia de condamnare pe fond, prin care s-a dispus confiscarea unei sume de aproximativ două milioane de lei de la Elena Udrea, informează Antena 3 CNN.

Pe instanţa de fond, acolo unde procesul a durat şase ani, inculpaţii din dosarul finanţării campaniei electorale a lui Traian Băsescu au fost condamnaţi, după cum urmează:

– Elena Udrea – 8 ani de închisoare;

– Ioana Băsescu – 5 ani de închisoare;

– Gheorghe Nastasia – 6 ani de închisoare;

– Victor Tarhon (fost preşedinte CJ Tulcea) – 4 ani de închisoare cu suspendare;

– Silviu Wagner (fost director Oil Terminal) – 3 ani de închisoare cu suspendare;

– Dan Andronic – achitat.

Related posts

Controale ANPC la Complexul Comercial Dragonul Roșu finalizate cu amenzi de peste 2,1 milioane de lei

econtext

Italy & Romania: Building together – Health Infrastructure, evenimetul care a unit cele două țări pentru infrastructura spitalicească

econtext

Vestea cea mare despre aderarea la spațiul Schengen! Decizia a fost anunțată chiar acum

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More