23.9 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Erdogan plănuiește să meargă în Rusia pentru întâlnirea cu Putin. Ce misiune are liderul Turciei

După ce, luni, au apărut în spațiul public informații conform cărora președintele turc Recep Tayyip Erdogan și omologul său rus Vladimir Putin vor să se întâlnească „față-n față” la Ankara, acum, liderul Turciei ar putea merge în Rusia.

Recep Tayyip Erdogan plănuiește să meargă în Rusia pentru a se întâlni cu președintele Vladimir Putin și pentru a discuta despre transportul de cereale din Marea Neagră.

Deși întâlnirea celor doi lideri de stat era prevăzută să aibă loc la Ankara, se pare că, din motive de securitate, această s-ar muta la Kremlin, informează turcii de la Yeni Șafak, publicație citată de Ukrainska Pravda.

„În septembrie va avea loc reuniunea G20 în India și Adunarea Generală a ONU în Statele Unite. Dacă vom găsi o oportunitate în acest mediu aglomerat, ne vom întâlni și vom discuta față în față cu Vladimir Putin”, declara Erdogan reporterilor la întoarcerea din Ungaria.

Întâlnirea ar putea avea loc în septembrie

Publicația citează surse apropiate administrației Erdogan, potrivit cărora vizita președintelui turc în Rusia ar fi în curs de pregătire și este „critică” pentru a ajunge la un acord cu Rusia privind continuarea inițiativei privind cerealele.

Ankara consideră că înființarea unei noi rute pentru exporturile de cereale pe mare fără participarea Rusiei nu este o idee bună.

Chiar dacă vizita dintre Erdogan și Putin a fost vehiculată că ar putea avea loc în septembrie, posibilele date ale călătoriei liderului turc în Rusia nu au fost specificate.

Mai mult, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, este de asemenea așteptat să viziteze Ucraina și Rusia.

Related posts

Războiul bombarierelor invizibile nucleare: Avionul Chinei H-20 înfruntă B-21 Raider al SUA

econtext

Un lider mondial în domeniul militar, firma germană Rheinmetall, va construi cel puţin 4 fabrici de armament în Ucraina

econtext

Franța trimite „ploaia morții” asupra rușilor în Ucraina. Cum atacă focoasele RALEC?

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix