5 C
București
2 decembrie 2023
econtext.ro
ȘTIRI

Europa și-a stabilit prioritățile militare împotriva Rusiei. Vrea o armată mobilă și ultradotată

Europa și-a stabilit prioritățile militare împotriva Rusiei. Agenția Europeană de Apărare (EDA) a stabilit 22 de priorități pentru dezvoltarea capacităților europene de apărare.

Europa și-a stabilit prioritățile militare împotriva Rusiei, în lumina experienței dobândite în timpul invaziei pe scară largă în Ucraina.

EDA subliniază că prioritățile reflectă realitățile militare observate în Ucraina, contribuie la obiectivele de apărare ale UE și sunt menite să „conducă la implementarea unor proiecte concrete” din cauză că până acum domeniul a fost subfinanțat iar cooperarea europeană în domeniul apărării insuficientă.

Europa și-a stabilit prioritățile militare împotriva Rusiei. Vrea o armată mobilă și ultradotată

Cele 22 de priorități ale politicii de apărare ale UE cuprind 14 priorități în cinci domenii militare și 8 priorități legate de facilitatori și multiplicatori strategici, potrivit European Pravda, citând un anunț al EDA.

Acestea includ modernizarea forțelor terestre mobile și compatibilitate tehnologică, nevoia de apărare integrată aeriană și antirachetă, modernizarea și dezvoltarea tancurilor de luptă, vehiculelor de luptă de infanterie și transportoare blindate de personal, precum și mijloace de contracarare a dronelor.

EDA subliniază separat că războiul pe scară largă împotriva Ucrainei a arătat necesitatea urgentă de a îmbunătăți mobilitatea militară a forțelor în UE și dincolo de acestea și de a pune capăt lipsei de informații militare, inclusiv prin utilizarea dronelor de supraveghere.

Prioritățile implică, de asemenea, consolidarea interoperabilității și îmbunătățirea răspunsului comun dintre serviciile civile și militare în contextul prevenirii atacurilor asupra infrastructurii subacvatice.

Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, a declarat, la o întâlnire cu miniștrii apărării din statele membre, că vor examina situația din jurul producției de muniție pentru a sprijini Ucraina și a găsi modalități de creștere a aprovizionării.

Related posts

Cea mai bătrănă broască țestoasă din lume împlinește 190 de ani! Care e legătura cu Napoleon

Asaftei Bogdan

Analiza! Pe cine avantajeaza reorganizarea Romaniei. Cine va castiga alegerile! Ce partide ar putea iesi din istorie!

Asaftei Bogdan

Daniel Daianu: Standard & Poor’s va imbunatati ratingul Romaniei pana la finele acestui an

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More