16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

EXCLUSIV! Candidatii USL la functia de primar sunt mai bogati decat edilii actuali. Vezi cate case si cat pamant au toti candidatii la postul de primar

Vrem primari noi, dar multi dintre actualii candidati sunt mai bogati decat primarii care sunt in functie acum.

Uniunea Social – Liberala (USL) si-a desemnat deja candidatii pentru sefia consiliilor judetene si pentru primariile resedintelor de judet.

O parte dintre acestia sunt actuali primari sau consilieri judeteni, dar sunt si parlamentari sau lideri judeteni ai partidelor din componenta Uniunii.

Econtext lanseaza o serie de articole prin care va analiza „componentele” financiare ale candidatilor la alegerile locale, alegeri ce vor avea loc la jumatatea lunii iunie. Deocamdata, cu cateva exceptii, doar candiatii USL au fost prezentati oficial.

Proprietati imobiliare

Iar in aceasta analiza vom prezenta proprietatile imobiliare ale candidatilor USL la primarie. Concret, vom arata cate locuinte (apartamente, case, case de vacanta) detin acestia, dar si cat teren. Important, unele proprietati sunt detinute impreuna cu unii membrii ai familiei.

Iar dupa cum spuneam in introducerea acestei analize, multi dintre actualii candidatii pentru functia de primar sunt mai bogati decat edilii actuali. Acest lucru poate fi observat prin comparatie cu alte analize, realizate recent de catre Econtext. Iata-le pe cele mai importante:

TOPUL primarilor, in functie de suprafetele de teren pe care le detin. Cat pamant au noii mosieri!

Topul primarilor din Romania in functie de salariile cu care sunt platiti. Vezi cat castiga primarul din orasul tau!

Primarii vechi si noi

Din cele 41 de judete, doar pentru 39 s-a stabilit un candidat sigur. Pentru Ilfov si Timis, nu a fost decisa inca o candidatura finala. De asemenea, in ceea ce priveste Bucurestiul, au fost stabiliti candidati pentru sectoarele 1 (Andrei Chiliman – PNL) si 5 (Marian Vanghelie – PSD). In plus, pentru postul de primar general al Capitalei, USL il va sustine pe candidatul independent Sorin Oprescu.

Din toti cei 44 de candidati (41 de judete + 3 Bucuresti), lipsesc date despre zece candidati. Ceilalti 34 au impreuna 65 de case si teren in suprafata de 1.204.700 de metri patrati (120,47 hectare).

In medie, ar rezulta 1,91 case/candidat si 35.432 metri patrati (3,54 hectare)/candidat.

Comparand topul primarilor actuali cu cel actual, al candidatilor USL, vom vedea ca ultimii sunt mai instariti. Primarii actuali din municipiile resedinta de judet detin, in total, 118,44 hectare de pamant. In medie, rezulta 28.200 metri patrati (2,82 hectare) de primar.

Top

De departe, cel mai instarit este Andrei Chiliman. Atat la numarul de case, cat si la terenuri. In total, el are sase locuinte si 615.018 metri patrati de teren. Iar membrii familiei sale mai detin si alte proprietati.

Mai mult, multe din terenurile sale sunt situate in zone extrem de scumpe, precum statiuni de la munte sau mare, gen Eforie Sud, Predeal, Sinaia, Snagov, etc.

 

Dar iata cate locuinte si cat teren are fiecare candidat USL la functia de primar – topul este ordonat dupa suprafata de teren detinuta:

 

 

 

 

https://econtext.ro/dosar–2/analiza/exclusiv-candidatii-usl-la-functia-de-primar-sunt-mai-bogati-decat-edilii-actuali-vezi-cate-case-si-cat-pamant-au-toti-candidatii-la-postul-de-primar.html

Related posts

Poliția de frontieră poloneză arestează un dezertor rus

econtext

400 de avioane și 20 de nave ale Chinei, gata să invadeze Taiwan. SUA știu când se va întâmpla

econtext

Ucrainenii au cerut tancurile Abrams M1, dar nu le folosesc pe front. Amenințarea vine de sus

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix