16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Exclusiv! Cat din suprafata Romaniei este acoperita de constructii. Vezi cate hectare de teren sunt acoperite de cladiri in fiecare judet

Piata imobiliara din Romania a trecut prin multe transformari in ultimii ani, de la cresteri accelerate pana la scaderi dramatice.

Scumpiri profunde, urmate de ieftiniri nesperate, pe de o parte, proiecte rezidentiale incepute, dar neterminate, pe de alta parte. In mijlocul acestora, estimari peste estimari privind preturile la locuinte sau diferite proiecte rezidentiale, comerciale, industriale.

In mijlocul acestora, Econtext va propune o abordare total inedita, prin care putem observa cum a evoluat piata imobiliara. Este o abordare care nu se refera la preturile locuintelor, nici la numarul de proiecte rezidentiale, comerciale sau de alta natura. Nu! Este o abordare diferita, care ia in calcul un alt criteriu decat cele uzuale, gen preturi, proiecte, etc.

Evaluare

Astfel, va prezentam suprafata acoperita de constructii din Romania. De constructiile de orice tip: case, magazine, hoteluri, blocuri, stadioane, etc!

De asemenea, va prezentam si cum a evoluat aceasta suprafata din 2000 si pana in prezent. Nu ne intereseaza tipul constructiilor, inaltimea lor, numarul de etaje, calitatea sau facilitatile pe care le contin. Ne intereseaza doar cat din suprafata Romaniei este acoperita de constructii.

Tocmai din acest motiv, vom exprima suprafata ocupata de cladiri in hectare. Practic, o abodare strict pe orizontala! Pe scurt, vom vedea cum s-a dezvoltat Romania pe orizontala, cat s-a construit in ultimii ani.

Anul trecut, 728.256 de hectare din suprafata Romaniei erau acoperite de cladiri. Ceea ce reprezinta 3% din suprafata totala a Romaniei, care este de aproape 24 de milioane de hectare.

In anul 2000, suprafata construita a Romaniei se ridica la 632.856 hectare. Astfel, din 2000 si pana anul trecut, suprafata construita a crescut cu 95.400 de hectare. Adica, cu 15%.

 

Dar iata cum a evoluat suprafata construita a Romaniei din 2000 si pana in prezent:

 

 

Geografia constructiilor

In plus, Econtext va prezinta si dispunerea geografica, din toate judetele Romaniei a suprafetei acoperite de cladiri.

Mai exact, cate hectare ocupa cladirile in fiecare judet. Astfel, judetul cu cea mai mare suprafata acoperita de constructii este Constanta: 31.227 de hectare din judetul Constanta sunt ocupate de cladiri.

Urmatoarele pozitii sunt detinute de Bihor (31.186 de hectare), Dolj (30.598 de hectare). La polul opus, cele mai putine constructii se afla in Bistrita – Nasaud. Ele ocupa doar 8.250 de hectare.

Salaj se afla pe penultima pozitie, iar Harghita pe antepenultima. Toate aceste trei judete au mai putin de 10.000 de hectare acoperite de constructii.

 

Iata suprafata acoperita de cladiri in fiecare judet din Romania (hectare):

 

 

 

 

 

 

 

 

Iata si alte analize realizate recent de Econtext. Puteti citi:

 

https://econtext.ro/dosar–2/analiza/exclusiv-cat-din-suprafata-romaniei-este-acoperita-de-constructii-vezi-cate-hectare-de-teren-sunt-acoperite-de-cladiri-in-fiecare-judet.html

Related posts

TOPUL PIETELOR din Romania. Vezi care sunt judetele cu cele mai ieftine/scumpe piete din tara noastra

Asaftei Bogdan

Serbia ia avioane de 110.000.000 € bucata care aruncă bombe de o tonă. Ce a cumpărat România?

econtext

US Navy trimite distrugătoare în Marea Bering, după ce Rusia și China au plasat 11 nave de război în largul SUA

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix