16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Exclusiv! Deputatii au incasat diurne de 23 de milioane de lei de cand a inceput criza. Cat 33.000 de salarii minine! Vezi cat au primit in fiecare luna

A fi deputat este o slujba extrem de grea, care trebuie recompensata pe masura. La fiecare pas, am putea spune.

Pentru un deputat, sa discute cu alegatorii sau sa mearga la serviciu, la lucrarile Parlamentului, acestea sunt activitati care trebuie neaparat decontate financiar.

Ceea ce ar fi un lucru normal daca alesii nostri ar si executa cum trebuie aceste operatiuni, daca ar merge constiincios la Parlament sau daca s-ar intalni constant cu alegatorii, in circumscriptiile electorale in care au fost votati.

Dar realitatea este, din nefericire, diametral opusa, dupa cum ne arata mai multe studii privind orele pe care acesti demnitari le petrec la serviciu.

Diurne

Dar nu asupra acestui lucru ne vom cobori privirea acum. Altceva vom cerceta aici. Anume: cati bani s-au cheltuit in ultimii trei ani cu diurnele deputatilor, incasate de acestia pentru deplasarea la lucrarile Parlamentului si pentru deplasarea in circumscriptia electorala.

Ce diurne au primit deputatii de la inceputul anului 2009, cand a inceput criza, si pana in ultimele luni din 2011. Mai precis, pana in luna octombrie a anului 2011, acestea fiind cele mai noi date. Informatiile provin chiar de la Camera Deputatilor.

Econtext a mai publicat articole despre cheltuielile deputatilor, o astfel de analiza vizand banii cheltuiti de acestia pentru calatoriile in strainatate.

Vezi cati bani au cheltuit deputatii pentru calatoriile in strainatate

Diurne – salarii

Dar sa trecem la fapte. Suma totala cheltuita din 2009 si pana in octombrie 2011 cu diurnele deputatilor pentru deplasarile la Parlament sau in cirumscriptia electorala au totalizat aproape 23 de milioane de lei. Factura exacta este de 22.943.889 lei.

Aproape cat 33.000 de salarii minime! Sau cat 15.400 de salarii medii! Si sa retinem: e vorba doar de diurne.

Defalcat, din totalul acestora, cea mai mare parte a banilor s-a dus pe diurnele pentru deplasarile la lucrarile Parlamentului (13.080.81 lei), in timp ce 9.863.808 lei s-au dus pe diurnele excursiilor in judetele de care apartin deputatii.

Comparatii

Inca un lucru! Desi a fost criza, cheltuielile cu diurnele au crescut partial, chiar daca, pe ansamblu, se inregistreaza o usoara diminuare a lor. O crestere de acest gen a avut loc in anul 2010 fata de 2009, avansul avand loc la capitolul diurne pentru mers la Parlament.

In 2009, aceste diurnne au insumat 4.778.036 lei, pentru ca anul urmator sa se consemneze un avans de 1,3% (61.251 lei), pana la 4.839.287 lei. Intr-adevar, o crestere minora, dar e crestere, cand ne-am fi asteptat la o scadere, fiind criza.

Cu alte cuvinte, desi era criza, diurnele au fost pe plus in 2010!

https://econtext.ro/dosar–2/analiza/exclusiv-deputatii-au-incasat-diurne-de-23-de-milioane-de-lei-de-cand-a-inceput-criza-cat-33000-de-salarii-minine-vezi-cat-au-primit-in-fiecare-luna.html

Related posts

NATO cumpără obuze de artilerie de 155 mm în valoare de 1,2 miliarde de dolari

econtext

Rusia a fost lovită de un uragan! Opt persoane au decedat

econtext

Lovitură totală pentru Putin! Au aruncat totul în aer

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix