-1.4 C
București
7 februarie 2023
econtext.ro
RENOVATIO

EXCLUSIV: PIAȚA CONSTRUCȚIILOR, la nivelul anului 2005 după numărul clădirilor avute în plan

Piața construcțiilor are încă mult de recuperat, criza dând contoarul înapoi cu aproape cincisprezece ani. Astfel, după numărul de autorizații eliberate pentru construirea de clădiri rezidențiale.

Astfel, numărul autorizațiilor pentru construcția clădirilor rezidențiale (case, vile, blocuri de locuit etc) s-a ridicat la 41.603 în 2017, potrivit datelor furnizate de Ministerul Economiei.

Dacă raportăm la anii trecuți, acest nivel se situează la o valoare aproximativ egală cu anul 2005, când s-au eliberat 43.542 de autorizații de construire. Maximul ultimilor 15 ani este chiar înainte crizei: în 2018 au fost aprobate 61.092 de autorizații de cosntruire pentru clădiri de locuit.

Suprafețe

Situația este puțon mai bună în ceea ce privește suprafețele pentru care s-au obținut astfel de permise de construcții. Altfel zis, cât de mari, de spațioase sunt clădirile pentru care s-au obținut autorizații de construire.

Astfel, în 2017, suprafața totală de construit s-a ridicat la 9,7 milioane de metri pătrați, puțin peste suprafața din 2006, care a fost de 9,5 milioane de metri pătrați. Dar cu mult sub anul de aur 2008, când suprafața pentru care s-au obținut permise de construit a însumat 14,9 milioane de metri pătrați.

Related posts

Avertisment șoc: Legea asociațiilor de proprietari va bloca administrarea a 1 milion de locuințe

Axinte Dan

SEMNAL DE ALARMĂ în economie: construcțiile scad la începutul verii

admin

S-a realizat cea mai mare tranzacție cu terenuri din București! Este noua atracție a investitorilor imobiliari!

Cazaban Emilia

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More