9.4 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Expert ANM, despre anomaliile din ultimele zile. Cum va fi vremea în țară de Revelion

Expert în climă al ANM Roxana Bojariu a oferit câteva informații și explicații despre anomaliile termice din ultima perioadă și a dezvăluit cum va fi vremea de Revelion.

De Crăciun și nu numai, temperaturile au fost anormal de ridicate. Expert climatolog al ANM Roxana Bojariu a explicat cum este posibil așa ceva, dar și cum va fi vremea de Revelion.

„Avem o circulație zonală care aduce aer cald deasupra Oceanului Atflantic, acolo unde avem deja temperaturi mai ridicate pe estul Atlanticului, la suprafața Oceanului, și această circulție zonală, practic, aduce condițiile blânde de iarnă. Problemele sunt în nordul continentului, acolo unde sunt antrenați tot în această mișcare acești cicloni care au adus probleme foarte mari, cicloni nord-atlantici care se formează deasupra Atlanticului și care își iau energia de acolo.

Contează foarte mult că avem anomalii la suprafața Oceanului Atlantic de nord pozitive, mai ales pe coasta estică și alimentează aceste anomalii sistemele de vreme cu intensificări de vânt care la periferia acestei configurații cu cicloni în nord ne-a atins și pe noi, de unde și problemele cu vântul pe care le-am avut atenționate, avertizate și în cazul României”, a explicat climatologul Roxana Bojariu, la Antena 3 CNN.

Cum va fi vremea de Revelion

„Este dificil de punctat exact, mai ales din parte unui climatolog, care privește statistic, dar vor fi anomalii termice peste ceea ce e normal în această perioadă.Această circulație zonală e una stabilită și care va dura și care va aduce în continuare acest aer mult mai cald în interiorul continentului În prima săptămână vom avea totuși anomalii pozitive față de normala perioadei. Cu cât? E dificil de spus chiar acum. Va trebui să ne apropiem și modelele să se stabilizeze pentru acest interval mare de anticipație”, a mai spus climatologul Roxana Bojariu.

Related posts

Au fost finalizate trei lucrări de supraînălțare a unor intersecții din Sectorul

econtext

Scenariu de coșmar. Rusia ar îngenunchea România într-o singură zi. Primele orașe cucerite de ruși

econtext

A murit Lisa Marie Presley, fata lui Elvis! Mama sa a făcut anunțul: „frumoasa mea fiică, Lisa Marie, ne-a părăsit”

Vlad-Tătaru Andreea

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More