23.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

FACIAS dă în judecată Primăria Capitalei și Termoenergetica

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a anunțat că a intentat un proces împotriva Primăriei Capitalei și a companiei Termoenergetica, deoarece problemele sistemului de termoficare din București nu au fost rezolvate până în prezent. Prin acest demers, FACIAS își propune ca Primăria Municipiului București și Termoenergetica să fie obligate să înlocuiască urgent componente ale rețelei de termoficare din capitală.

Fundația subliniază că Primăria Capitalei nu a remediat problema sistemului de termoficare într-un interval rezonabil, așa cum s-a angajat cu trei ani în urmă.

Vedem, de fapt, că autoritățile au schimbat complet discursul și aflăm că, probabil, problema nu va fi niciodată rezolvată, așa cum spunea recent primarul general. Bucureștenii pot spera, cel mult, să aibă parte de un sistem de termoficare fără avarii majore, dar asta nu mai devreme de zece ani.

Inițial, Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului a solicitat Companiei Municipale Termoenergetica București (CMTEB) să ia toate măsurile necesare pentru a rezolva problemele legate de furnizarea agentului termic și a apei calde către locuințe, astfel încât bucureștenii să nu mai întâmpine dificultăți în acest sens.

Într-un răspuns adresat Fundației, autoritățile au recunoscut că rețeaua se află într-un stadiu avansat de uzură. De asemenea, din cauza faptului că unele studii de fezabilitate nu au fost realizate corespunzător, au fost anulate anumite licitații.

În astfel de situații, va fi necesară reluarea procedurilor corespunzătoare.

FACIAS a transmis:

În concordanță cu preocuparea FACIAS în legătură cu apărarea cetățenilor împotriva abuzului, precum și raportat la derapajele evidențiate în cadrul răspunsurilor, am acționat în instanță pe cei responsabili pentru a facilita respectarea interesului cetățenilor din Municipiul București, cu privire la asigurarea confortului termic și cheltuirea corespunzătoare a fondurilor publice.

În București, în prezent, pe data de 15 iunie 2023, există încă sute de blocuri în care furnizarea apei calde este întreruptă. Conform aplicației mobile TermoAlert, sistemul de termoficare funcționează normal în proporție de 90%.

Astfel, la momentul redactării acestui articol:

  • În 149 de imobile din București, furnizarea apei calde nu corespunde parametrilor stabiliți.
  • În 777 de imobile din București, furnizarea apei calde este complet întreruptă.

Situația sistemului de termoficare este una mult sub standardele moderne, iar cei care administrează sistemul știu bine asta. Toate aceste avarii și pierderile uriașe înseamnă că se pierd în fiecare an sume importante de bani, pe care până la urmă tot bucureștenii plătitori de taxe le decontează, declară FACIAS.

Datorită stadiului avansat de degradare al sistemului de termoficare din București, cetățenii sunt adesea privați de un serviciu esențial.

Related posts

Cod galben de vânt puternic în 24 de județe. Meteorologii au prelungit alerta de vreme rea

econtext

Clipe grele pentru Pavel Bartoș în timpul Revoluției: ”Mi-a țâșnit sângele, am verificat dacă mai am toți dinții”

Popescu Dan Cristian

Exclusiv! Romania are cea mai redusa varsta reala de pensionare din UE

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix