17.4 C
București
25 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Factura electronică. RO E-Factura, obligatorie începând cu data de 1 ianuarie

Factura electronică. RO E-Factura devine obligatorie începând cu data de 1 ianuarie 2024. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Factura electronică. Începând de sâmbătă, Ministerul de Finanţe va începe o campanie de informare cu privire la factura electronică. Mihai Constantin a mai spus că acest proces se află în faze finale pentru verificare în ceea ce privește securitatea cibernetică.

„Vreau să amintesc de implementarea unei decizii hotărâte de Executiv cu ceva vreme în urmă, instaurarea obligativităţii facturii electronice începând cu 1 ianuarie 2024. Este o măsură foarte importantă în tot contextul de combatere a evaziunii, de creşterea colectării veniturilor bugetare şi de digitalizare a serviciilor pe care statul le oferă persoanelor juridice şi fizice în România”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Factura electronică devine obligatorie

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunţat vineri că procesul de instaurare a obligativităţii facturii electronice se află în faze finale de verificare din punct de vedere al securităţii cibernetice. Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, va explica ce implică acest nou sistem de facturare electronică.

„Fac un apel la presă să ne ajute să popularizăm acest concept care va intra în vigoare la 1 ianuarie. Ministerul de Finanţe, cel care desfăşoară prin ANAF implementarea acestei facturi electronice, va începe chiar de mâine o campanie extrem de susţinută de informare, printr-o conferinţă de presă găzduită la Ministerul Finanţelor, începând cu ora 11.00, condusă de ministrul de Finanţe Marcel Boloş, dar care va fi însoţit de o gardă de experţi care va explica publicului larg ce implică acest nou sistem de facturare electronică”, a mai spus Mihai Constantin.

Sistemul RO E-Factura, obligatoriu del 1 ianuarie 2024

Sistemul naţional RO e-Factura devine obligatoriu începând cu data de 1 ianuarie 2024, pentru operatorii economici care efectuează livrări de bunuri şi prestări de servicii care au locul livrării sau prestării în România. Acest proces se află în faze finale de verificare din punct de vedere al securităţii cibernetice, a mai spus Mihai Constantin despre facturarea electronică.

Related posts

Se dă drumul campaniei de „Bugetare Participativă” pentru anul 2023, din Sectorul 6 al Capitalei

econtext

România și Republica Moldova, luate în calcul de către Rusia de a fi atacate: Bombardarea lor este necesară

econtext

Negocieri intense pentru intrarea in Schengen! Iohannis a ajuns in Bulgaria!

Avramescu Radu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More