33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Federația Rusă va considera transferul avioanelor F-16 în Ucraina drept o amenințare nucleară din partea Occidentului

Federația Rusă declara ca apariția avioanelor de luptă F-16 capabile să poarte arme nucleare la Kiev va fi considerată de Rusia drept o amenințare nucleară din partea Occidentului, a declarat ministrul de externe Serghei Lavrov, conform Ria Novosti.

Federația Rusă Serghei Lavrov declara ca a vorbit în repetate rânduri pe această temă. Aș spune chiar că dialogul s-a epuizat pentru că Occidentul a întreprins acțiuni care să ne oblige iar și iar să semnalăm riscurile de natură strategică care sunt generate de o agresivă politică anti-rusia”, a spus ministrul.

În același timp, Statele Unite și sateliții săi NATO creează riscul unei ciocniri armate directe cu Rusia, care este plină de consecințe catastrofale, a continuat ministrul, conform presei de propagandă.

„Doar un exemplu de dezvoltare extrem de periculoasă sunt planurile SUA de a transfera avioane de luptă F-16 către regimul de la Kiev. Am informat puterile nucleare americane, Marea Britanie și Franța că Rusia nu poate ignora capacitatea acestor aeronave de a transporta arme nucleare”, a adăugat Lavrov, conform sursei citate.

Lavrov a mai menționat: „Însuși faptul apariției unor astfel de sisteme în Forțele Armate ale Ucrainei va fi considerat de noi ca o amenințare din partea Occidentului în sfera nucleară”.

Related posts

Rusia ar putea să nu înceapă un război total cu NATO, dar Putin are un plan pentru a distruge Alianța din interior

econtext

CELE NOUA minciuni din scandalul Basescu – Ponta asupra bugetului si accizei la benzina. Care e miza reala a disputei

Asaftei Bogdan

Volodimir Zelenski: „Partenerii noștri se tem că Rusia va pierde acest război”. Cum argumentează afirmația

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix