19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Forţele Navale intervin. Mină marină posibil descoperită, la Marea Neagră

Forţele Navale intervin. Mină marină posibil descoperită, la Marea Neagră. O intervenţie a Forţelor Navale, pentru localizarea unei posibile mine marine, în Marea Neagră, are loc.

Forţele Navale intervin. Mină marină posibil descoperită, la Marea Neagră. O intervenţie a Forţelor Navale, pentru localizarea unei posibile mine marine, în Marea Neagră, are loc chiar acum.

La această misiune participă un dragor maritim, o echipă de scafandri specializată în distrugerea dispozitivelor explozive şi un elicopter PUMA Naval.

Forţele Navale intervin. Mină marină posibil descoperită, la Marea Neagră

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale au anunţat că dragorul maritim 30 „Sublocotenent Alexandru Axente”, o echipă de scafandri de luptă EOD, din cadrul Forţelor Navale Române, specializaţi în dezamorsarea şi distrugerea dispozitivelor explozive, precum şi un elicopter PUMA Naval execută, începând cu ora 7.00, o misiune de cercetare a spaţiului maritim, în zona Costineşti-Tuzla-23 August-Mangalia, pentru localizarea unei posibile mine marine.

“Prezenţa obiectului plutitor metalic a fost semnalată Gărzii de Coastă, iar intervenţia Forţelor Navale Române a fost solicitată în conformitate cu procedurile operaţionale naţionale, specifice pentru astfel de situaţii.

Conducerea Statului Major al Forţelor Navale a ordonat luarea măsurilor necesare pentru trimiterea navei militare, echipei de scafandri de intervenţie şi elicopterului PUMA Naval, în raionul maritim indicat, pentru investigarea situaţiei”, au precizat reprezentanţii Forţelor Navale, conform News.ro.

Forţele Navale

Foto: Forţele Navale Române

După începerea agresiunii militare neprovocate, de către Federaţia Rusă, în Ucraina, la data de 24 februarie 2022, în Marea Neagră au fost distruse 95 de mine marine, aceasta fiind pentru Forţele Navale Române cea de-a şasea intervenţie a Forţelor Navale Române.

Toate pentru distrugerea unei mine marine, care provine din raioanele maritime de la nord de România, unde se desfăşoară acţiunile de război.

Prima mină marină, aflată în zona de responsabilitate a Forţelor Navale Române, a fost distrusă de scafandrii EOD ai Centrului 39 Scafandri, în luna martie a anului 2022, la 70 km travers de Capu Midia.

Related posts

Unul dintre cele mai mari festivaluri din Japonia, Tenjin Matsuri, va avea loc în premieră în Europa, la București pe scena Teatrului Național „I.L. Caragiale”

econtext

Se refac locurile de joacă, a aleile și spațiul verde din curțile grădinițelor din Sectorul 6 al Capitalei

econtext

Anunț pentru cei cu banii la saltea! Toată lumea trebuie să știe asta

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix