17.4 C
București
25 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Fostul ministru al Muncii Violeta Alexandru avertizează: Guvernul PSD-PNL se împrumută cu 1,6 miliarde de euro în fiecare lună!

Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, trage un semnal de alarmă în privința celui mai nou proiect al pensiilor al Guvernului Ciolacu.

Violeta Alexandru atrage un smnal de alarmă. Nu vor fi bani pentru că – la ce vremuri sunt – oamenii nu cresc salariile iar din contribuții pe salarii mici (înregistrate oficial) nu strângi suficient pentru pensii mărite.

Nu merge economia – nu sunt salarii bune, nu sunt venituri, nu sunt contribuții la buget pentru plata pensiilor.

Nu merge bine economia – poți să tipărești bani dar nu faci decât să dai plastic oamenilor pentru că nu le ajung banii la ce prețuri sunt ca urmare a inflației generate de acest Guvern.” – afirmă fostul ministru al Muncii din Guvernul Orban.

Violeta Alexandru

Mai mult decât atât, Violeta Alexandru avertizează că, actualul Guvern PSD-PNL ”nu face altceva decât să se împrumute cu 1,6 miliarde de euro în fiecare lună”.

”Ce face acum guvernul PSD/PNL este să se împrumute. Asta da, asta face! Economia nu e partenera acestui guvern. Nu se văd investiții, poftă de a face business, de a deschide locuri de muncă în țară. Așa stând lucrurile, se împrumută cu 1,6 MILIARDE ÎN FIECARE LUNĂ. Miliarde de euro!!! 1,6 x 12 luni= 19,2 miliarde pe an.

Avem senzația, pentru că pare liniște, că totul este în regulă dar nu este. E doar tăcere pentru că plătesc să fie tăcere. Nicio dezbatere, niciun răspuns miilor de întrebări și mesaje pe această nouă lege. Pe principiul: nu ne interesează ce neliniști aveți. Cam așa arată lucrurile. Vă mint în față și vă păcălesc.” – susține fostul ministru al Muncii, care în prezent este vicepreședinte al partidului Forța Dreptei, într-un mesaj pe Facebook.

USR: Suntem în faţa unui faliment programat al României

Un alt reprezentant al opoziției, președintele USR Cătălin Drulă, susţine că România se află în faţa unui „faliment programat” din cauza „devalizării bugetului” de către PSD şi PNL.

„Au devalizat bugetul ţării, au crescut cheltuielile fără limită pentru a hrăni clientela de partid şi acum suntem în faţa unui faliment programat al României. Asta este o guvernare de tipul „pământ pârjolit”, „după ei, potopul”, nu mai rămâne nimic şi nu îi interesează ce se întâmplă. Asta este guvernarea şi stabilitatea adusă de preşedintele Iohannis, asta este stabilitatea pe care ne-a promis-o şi rezultatele se văd şi le vom trăi, din păcate, cu toţii până reuşim să înlăturăm acest rău de la putere şi să aducem acolo oameni cărora să le pese de banul public, care să nu îşi facă din minciună un mod de a guverna”, afirmă Cătălin Drulă, într-un comunicat.

Liderul USR mai spune că „guvernul PSD – PNL nu mai are bani pentru pensiile normale pentru că i-a cheltuit pe pensii speciale, pe tot felul de sinecuri şi cheltuieli inutile din bugetul statului”.

Drulă a mai susţinut că strategia creşterii de taxe „până la un nivel sufocant” va falimenta multe afaceri din România.

„Asta vor să facă, creşteri de taxe până la un nivel sufocant – şi asta e o prostie, pentru că de fapt banii respectivi nu vor exista. În momentul în care creşti taxele la un nivel sufocant omori afaceri, le bagi în faliment, oamenii şi le mută în alte ţări, cu niveluri de taxare mai sustenabile”, a explicat liderul USR.

Potrivit acestuia, PSD şi PNL vor trebui să răspundă pentru subminarea economiei naţionale.

„Va veni momentul când cei de la PSD şi PNL vor trebui să răspundă pentru subminarea economiei naţionale, pentru că nu ai dreptul să te comporţi cu banul public în acest fel, nu ai dreptul să îţi baţi joc de vieţile oamenilor, uitându-te doar la nişte alegeri – trebuie să câştigăm alegerile, după noi, potopul”, a mai afirmat Cătălin Drulă.

Guvernul va mări pensiile în an electoral cu bani pe care nu-i are

Legea pensiilor adoptată cu scandal în Guvern va duce la creșteri de taxe pentru populație și firme, dacă nu este modificată. Avertismentul vine chiar din partea ministrului Finanțelor.

Marcel Boloș și-a dat avizul, însă cu observații, după ce actul normativ a venit cu cheltuieli mai mari decât cele calculate inițial, iar asta va face ca deficitul bugetar să scape de sub control. Bruxelles-ul ne-ar putea taxa dur, cu blocarea fondurilor europene.

Într-un document trimis de ministrul Finanțelor colegei sale de la Muncă, Simona Bucura-Oprescu, Marcel Boloș atrage atenția că sunt necesare măsuri suplimentare de creştere a veniturilor. Inclusiv de creştere a taxării mediului de afaceri și a populației.

În document, apar observațiile pe care ministrul Finanțelor le-a făcut înainte să-și dea avizul pentru legea pensiilor, adoptată după o ceartă între PSD și PNL în ședința de guvern.

Related posts

Nicușor Dan: Contracandidatul meu va fi cel al PSD-ului. Invitația de la PNL mă onorează, dar voi candida independent

econtext

Plecati la mare? Iata cat costa cazarea in toate statiunile romanesti. Harta litoralului romanesc. Vezi cele mai scumpe/ieftine hoteluri

Asaftei Bogdan

Ofițer sub acoperire face profilul traficanților. Care e cel mai consumat drog în România

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More