16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

FOTO Japonia mută 40 avioane de 3.200.000.000$ pe o șosea de teama unui tsunami. Care a fost logica?

Japonia a decis să mute 40 avioane în valoare de de 3.200.000.000$ pe o șosea de teama unui tsunami. Care a fost logica acestui demers aflăm după

Japonia, asigură protecția echipamentelor critice împotriva ciclurilor meteorologice extreme este o prioritate de top pentru bazele militare din întreaga lume – un exemplu în acest sens fiind decizia Bazei aeriene japoneze Naha de a muta temporar un număr de avioane de luptă F-15J la un nivel mai înalt, în urma unui recent avertisment de tsunami.

Un astfeld e avion de luptă costă 80.000.000$.

Japonia mută 40 avioane de 3.200.000.000$ pe o șosea de teama unui tsunami. Care a fost logica?
Baza a publicat recent imagini care arată câteva dintre avioanele sale F-15J înghesuite de-a lungul unui drum civil.

Baza aeriană Naha a Forțelor de autoapărare aeriană japoneze (JASDF) – care este situată pe coasta Mării Chinei de Est a părții sudice a insulei Okinawa, cea mai mare insulă din cadrul prefecturii japoneze Okinawa – are aproximativ 40 de F-15J. Aerodromul, care include o pistă de aterizare în largul țărmului „recifului”, servește, de asemenea, ca aeroport comercial, scrie twz

Japonia

Aeronavele fac parte din Escadrila a 9-a aeriană din Naha, care are două escadrile: Escadrilele 204 și 304 de luptători tactici.

La scurt timp după cel de-al Doilea Război Mondial și până în anii 1970, Naha a fost o bază importantă a Forțelor Aeriene ale SUA, aflată sub controlul operațional al Forțelor Aeriene din Pacific (PACAF).

Avertisment care nu se discută

„În urma avertismentului de tsunami din 3 aprilie, Baza Aeriană Naha s-a mobilizat pentru a evalua situația pagubelor din zona Sakishima și, în același timp, a evacuat avioanele de vânătoare F-15 și vehiculele către un teren mai înalt pentru a proteja echipamentele”, se arată într-o traducere automată a legendei imaginii postate de bază pe X.

„Întreținem în mod constant aceste echipamente și apărăm regiunea de sud-vest pentru a răspunde la orice circumstanțe neprevăzute”.

Pe baza vizibilității clare a hangarului MRO Japan – care oferă servicii de întreținere a aeronavelor – din fundalul imaginii din articol și a amplasării clădirii în apropiere de malul apei, se pare că avioanele F-15J au fost remorcate de pe platforma estică, pe un drum spre autostradă.

Japonia

Recenta alertă de tsunami din Japonia, care a impus evacuarea zonelor de coastă din prefectura sudică Okinawa, a fost emisă ca urmare a celui mai puternic cutremur din ultimii 25 de ani, care s-a produs miercuri dimineața devreme în largul comitatului Hualien, în partea de est a Taiwanului.

Cutremurul a avut o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter, fiind clasificat drept un seism „major”. Puterea cutremurului a fost de așa natură încât a putut fi resimțit până în părți din Japonia continentală și China.

Related posts

ROMANIA PRESEDINTILOR! Ce au facut Iliescu, Constantinescu si Basescu pentru Romania. Vezi cum au luat tara si cum au lasat-o. Iata cum au evoluat salariile, pensiile, somajul, numarul saracilor cat au fost acestia presedinti

Asaftei Bogdan

UE, pachet de sprijin de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina. Reacția lui Zelenski

econtext

Stoltenberg îndeamnă SUA să „respecte promisiunile făcute” şi să ofere Ucrainei un pachet de sprijin

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix