26.6 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Franța a trimis instructori în Ucraina. Îi învață cum să-i elimine pe ruși cu armele franceze

Franța a trimis instructori în Ucraina. Îi învață cum să-i elimine pe ruși cu arme franceze. Șeful armatei Ucrainei le oferă instructorilor francezi acces la centrele de instruire ale Forțelor Armate Ucrainene.

Franța a trimis instructori în Ucraina. Îi învață cum să-i elimine pe ruși cu armele franceze. 

Comandantul Oleksandr Sîrski a semnat documentele ce permit primilor instructori francezi să inspecteze centrele de instruire ucrainene și să se familiarizeze cu infrastructura și personalul acestora.

Franța a trimis instructori în Ucraina. Îi învață cum să-i elimine pe ruși cu armele franceze

„Salut inițiativa Franței de a trimite instructori în Ucraina pentru a pregăti militari ucraineni”, a declarat Oleksandr Sîrski, potrivit European Pravda.

Sîrski și-a exprimat speranța că în curând și alți parteneri se vor alătura acestui proiect.

El a mulțumit ministrului francez al Forțelor Armate, Sébastien Lecornu, pentru sprijinul și asistența militară și economică a statului acordat Ucrainei.

Sîrski nu a oferit alte detalii, dar a menționat că determinarea Franței va încuraja alți parteneri să se alăture acestui „proiect ambițios”.

Președintele francez, Emmanuel Macron, a sugerat în mai multe rânduri că este posibil să trimită trupe noncombat în Ucraina și, la o conferință de la Paris, la 26 februarie, a menționat că trupele occidentale ar putea ajuta la antrenarea soldaților ucraineni la ei acasă, în Ucraina.

Într-o declarație pentru Reuters, Ministerul Apărării din Franța a declarat: „Așa cum s-a menționat deja de mai multe ori, instruirea pe pământul ucrainean este unul dintre proiectele discutate de la conferința de sprijin pentru Ucraina convocată de Președintele Republicii la 26 februarie”.

Franța antrenează deja trupe ucrainene în Polonia pentru a-și perfecționa abilitățile cheie de care vor avea nevoie pe câmpul de luptă acasă, prin Misiunea de asistență militară a UE (EUMAM), potrivit Euronews.

Domeniile de instruire sunt elementele de bază ale infanteriei, inclusiv cum să folosească armele și mortierele standard, să descifreze o hartă, informații de localizare a țintelor pentru atac cu drone, luptă în tranșee ca să păstreze o poziție defensivă, îngrijiri medicale de bază, cum să utilizeze vehiculele pe care Franța le donează.

10.000 de soldați ucraineni au fost antrenați de Franța în Polonia și în mai multe baze din Franța într-un an și jumătate de la lansarea EUMAM.

Related posts

Câți deținuți au ieșit din pușcăriile rusești și au intrat în Grupul Wagner. Mulți au pierit pe frontul din Ucraina

econtext

Corupție la Kremlin. FSB începe epurarea generalilor din Ministerul Apărării

econtext

Trezoreria americană spune că Turcia joacă un rol „proeminent” în finanțarea Hamas

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix