28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană. România nu dă Patriot, deși „nu e descoperită”

Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană. România nu dă Patriot, deși „nu e descoperită”. Franța va furniza Ucrainei un nou lot de rachete antiaeriene Aster pentru sistemul de apărare aeriană SAMP/T, a declarat ministrul francez al Apărării.

Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană. România nu dă Patriot, deși „nu e descoperită”.

Potrivit ministrului francez al Forțelor Armate, Sébastien Lecornu, acesta va fi al doilea lot mare de rachete care sunt utilizate în mod activ de către Forțele de Apărare ucrainene pentru a intercepta drone și rachete de croazieră.

Sistemul de rachete antiaeriene la sol SAMP/T este proiectat pentru protecția antiaeriană a unităților mecanizate și acoperirea antiaeriană a obiectelor staționare importante.

Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană. România nu dă Patriot, deși „nu e descoperită”
Racheta Aster 30 este capabilă să distrugă ținte aeriene la o rază de până la 120 km și o altitudine de până la 20 km.

Datorită capului de orientare activ al rachetei, sistemul nu necesită un radar suplimentar care să urmărească în mod constant ținta pentru a ghida racheta.

Acest sistem de apărare aeriană este capabil să doboare avioane, rachete de croazieră și rachete balistice. În plus, acest tip de cap de orientare face posibilă tragerea mai eficientă asupra țintelor care zboară la joasă altitudine.

Ministrul Forțelor Armate ale Franței, Sébastien Lecornu, a spus la audierea în Adunarea Națională că s-a semnat pentru livrarea celui de-al doilea lot de rachete Aster, astfel încât SAMP/T, pe care Franța împreună cu partenerii italieni l-au transferat în Ucraina, să continue să funcționeze, potrivit mil.in.ua.

Franța dă Ucrainei

Nu sunt specificate nici numărul de rachete transferate, nici programul de livrare, dar Ucraina a tot cerut sisteme de apărare aeriană în fața ofensivei intense a Rusiei. României i s-a cerut chiar de către președintele american Joe Biden să dea Ucrainei un sistem Patriot.

„România nu este complet neputincioasă în ceea ce privește apărarea aeriană”, scriu analiștii opex360.com.

”Găzduiește un sistem AEGIS Ashore, care este una dintre componentele scutului antirachetă al Alianței Atlantice și găzduiește un sistem francez SAMP/T, desfășurat la Capu Midia de către Forțele Aeriene și Spațiale [AAE] din mai 2022. Sistemul este conectat și integrat, printr-o rețea tactică de date, la sistemul de apărare românesc precum și la cel al NATO”, scrie opex360.com.

Însă România are, potrivit oficialilor, doar un sistem Patriot în funcțiune și unul în proces de activare. Restul, până la șapte, câte a comandat, patru n-au sosit, unul nu este în funcțiune.

Related posts

Topul autostrazilor! Cati kilometri de autostrada a construit fiecare stat din UE in ultimii 20 de ani. Vezi unde se plaseaza Romania

Asaftei Bogdan

O tonă de cocaină descoperită în Rusia, confiscată de autorități. De unde provenea marfa

econtext

Trupele ucrainene au renunțat la tacticile americane în contraofensiva lor. Motivul ar putea înfuria Washingtonul

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix