17.4 C
București
25 aprilie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Franța scoate Armata pe străzi! Decizia luată în această seară de Macron

Președintele din Franța a luat o decizie de ultim moment, în contextul tensiunilor cu care se confruntă țara. Emmanuel Macron a ordonat mobilizarea a până la 7.000 de soldați pentru patrule de securitate sporite în marile orașe și în zonele turistice.

Mai precis, Emmanuel Macron a ordonat mobilizarea a până la 7.000 de soldați pentru patrule de securitate sporite.

Anunțul a fost făcut sâmbătă, 14 octombrie, de Președinția franceză, la o zi după ce un profesor a fost înjunghiat mortal într-un atac islamist.

Franța a fost plasată în cea mai mare alertă de securitate

Agenția Reuters amintește că Franța a fost plasată vineri în cea mai mare alertă de securitate. Decizia a venit după ce un bărbat de 20 de ani a înjunghiat mortal un profesor și a rănit grav alte două persoane într-o școală din orașul Arras, în nordul Franței.

Biroul lui Emmanuel Macron a declarat că soldații vor fi mobilizați până luni seara, până la noi ordine. Aceștia fac parte dintr-o operațiune în curs de desfășurare care efectuează în mod regulat patrule în centrele marilor orașe și în locurile turistice.

Franța

Muzeul Luvru s-a confruntat cu o alertă cu bombă

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Camille Chaize, a amintit de faptul că Muzeul Luvru, o importantă atracție turistică din capitala franceză, a fost evacuat și închis după ce s-a primit o alertă cu bombă. În momentul de față se fac verificări pentru a se stabili că nu există niciun pericol.

Actuala alertă de securitate are loc în timp ce Franța găzduiește Cupa Mondială de Rugby. Potrivit purtătorului de cuvânt, măsurile de securitate au fost deja la cel mai înalt nivel pe stadionul folosit pentru meciurile de rugby.

Totuși, vor fi adăugate patrule suplimentare la o zonă pentru fani din apropiere și în centrul Parisului.

MAE a lansat un avertisment pentru românii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța
Anterior, MAE a lansat un avertisment pentru românii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța. Autoritățile au decis ridicarea nivelului de alertă la gradul cel mai înalt pe întreg teritoriul francez.

Decizia a fost luată în urma atacului terorist din Arras, soldat cu decesul unui profesor și rănirea gravă a altor două persoane. Acest atac a fost calificat drept „act de terorism islamist” de preşedintele francez Emmanuel Macron.

Nivelul „urgență atentat” reprezintă un apel la vigilență adresat instituțiilor franceze și populației. Totodată, permite consolidarea dispozitivelor de militari ai operațiunii „Sentinelle”, pentru a sprijini poliția și jandarmeria în protejarea cetățenilor.

Acesta implică autoritățile centrale, autoritățile locale, operatorii publici și privați, precum și cetățenii, într-o atitudine de vigilență, prevenire și protecție.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel:

– Consulatul General al României la Paris: +33680713729;
– Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;
– Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;
– Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Related posts

Marea Britanie testează o rachetă nucleară. Al treilea război mondial, mai aproape

econtext

Romania, campioana absoluta la cresterea preturilor in UE in ultimii sapte ani. TOPUL european al preturilor: vezi care sunt si cele mai stabile tari

Asaftei Bogdan

Amenințare economică globală! Șeful Băncii Mondiale, avertisment în urma conflictului din Israel

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More