19.7 C
București
3 octombrie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Galeria Galateca găzduiește, până pe data de 9 iulie, expoziția „București, capsulă în timp”

Expoziția „București, capsulă în timp” găzduită de Galeria Galateca se desfășoară până pe data de 9 iulie. Aceasta face parte din modulul imersiv creat în cadrul Primei Anuale de artă și știință Neo Art Connect (NAC 2023).

Expoziția este concepută ca un arc temporal, cuprinzând perioada între 1933 și 2033, și explorează într-un mod alegoric istoria subiectivă a Bucureștiului din ultimul secol. Conceptul a fost dezvoltat, curatoriat și implementat de Anca Boeriu și Andreea Sandu, iar cercetarea istorică a fost realizată de Ana Rubelli. Grafica, care a implicat utilizarea inteligenței artificiale, video-mapping-ul și designul sonor, a fost realizată de Ioana Halunga, conform informațiilor transmise de News.ro.

Expoziția „București, capsulă în timp” oferă vizitatorilor o călătorie fascinantă în timp, oferindu-le o perspectivă asupra evoluției și transformărilor orașului în ultimele zece decenii. Această experiență temporală între anii 1933 și 2033 surprinde momente cheie din istoria Capitalei și explorează conexiunile dintre oameni și oraș. Domul imersiv a fost creat utilizând diverse forme de exprimare artistică, precum:

instalații, artă digitală, video, inteligență artificială și instalație audio. Aceasta reprezintă o metaforă a dezvoltării și schimbării, avându-o ca punct de reper pe Diana Mihalcea, un personaj feminin fabulos.

Diana Mihalcea a fost Miss România, prima femeie dresoare de lei și actriță, iar în cadrul expoziției, ea se metamorfozează în concordanță cu transformările orașului, devenind un simbol al evoluției acestuia.

Până pe data de 9 iulie, vizitatorii sunt invitați să pășească în Bucureștiul anului 1933, pe Calea Victoriei spre Sărindar, privind către Palatul Universul și oprindu-se lângă statuia Regelui Carol I, alături de acest personaj atipic, nonconformist și extravagant. Expoziția „București, capsulă în timp” preia parcursul surprinzător al Dianei Mihalcea și îl transformă, alături de elemente din zeci de clădiri din viața cotidiană și elemente simbolice, de la coșar la scară, într-o alegorie a evoluției orașului.

Sunetul urmează aceeași poveste, incluzând sunete contemporane din oraș, de la trafic la interacțiunile umane din spații definite. Accesul la expoziție este gratuit.

Related posts

În acest weekend, în curtea Arenei Naţionale din Bucureşti are loc Asia Fest 2023

econtext

Turcia, Bulgaria și România au început deminarea în Marea Neagră

econtext

Accident în această dimineață în București, în zona Calea Dorobanților

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More