21.1 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Generalii SRI Coldea și Dumbravă, chemați la DNA. Ce acuzații li se aduc?

Un fost șef al SRI, Florian Coldea și generalul (r.) Dumitru Dumbravă au fost chemați la sediul DNA pentru a fi audiați într-un scandal de șantaj.

Florian Coldea, fostul şef al SRI, și generalul Dumitru Dumbravă au fost chemați joi, 23 mai, la sediul Direcției Naționale Anticorupție din București pentru audieri.

Ei vor răspunde la întrebări în scandalul în care afaceristul Cătălin Hideg îi acuză că au încercat să îl șantajeze, ba chiar ar fi încercat să îl convingă să își vândă și afacerea din domeniul sanitar unor cetățeni străini.

Generalii SRI Coldea și Dumbravă, chemați la DNA. Ce acuzații li se aduc?

Dumitru Dumbravă a ajuns la DNA cu câteva minute înainte de ora 11.00, când a fost citat de procurori să se prezinte pentru a da declarații.

„Afacerile murdare” ale lui Coldea au fost devoalate după ce în spațiul public au apărut interceptări spectaculoase, iar omul de afaceri Cătălin Hideg le-a dezvăluit procurorilor anticorupție că i s-ar fi cerut 600.000 euro pentru a fi „scăpat” de dosarul de la Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi.

Conform sursei citate, Florian Coldea se va confrunta, la sediul DNA, cu acuzații grave, el având de dat explicații în fața procurorilor DNA, care ar putea chiar să decidă luarea unor măsuri preventive față de el.

Florian Coldea și Dumitru Dumbravă au fost citați la DNA după deschiderea unui dosar în rem pentru trafic de influență.

Denunțul a fost depus de afaceristul Catalin Hideg, care a anexat înregistrări cu solicitări repetate de mita din partea generalilor SRI de sute de mii de euro.

E vorba și de o sumă de 600.000 euro în legătură cu un dosar de care se ocupă DNA, în care s-a încercat un trafic de influență la un afacerist, dar mita nefiind plătita, aceata a fost trimis în judecată. Dosarul este instrumentat de cunoscutul procuror Mihaela Iorga”, au declarat surse judiciare, în exclusivitate pentru Gândul.

Hideg acuză gruparea lui Florian Coldea i-a fabricat acuzații și dosare pentru a-i forța mâna să vândă afacerea pe care o deține în domeniul sanitar unor străini, respectiv unor cetățeni francezi.

Aceștia intenționau să facă din afacerea lui Hideg un fel de Hexipharma 2, afacere păguboasă ajunsă tot pe mâna francezilor. Afaceristul a fost abordat de Bogdan Neidoni, cel alături de care Coldea deține o casă pe Coasta de Azur, mai amintește presa

Related posts

Republica Moldova, fără Transnistria în UE. Maia Sandu, dispusă să renunțe

econtext

Zona Euro se îndreaptă spre recesiune. Ne va afecta direct

econtext

Se caută spioni! SRI face angajari. Ce posturi sunt disponibile

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix