19.7 C
București
3 octombrie 2024
econtext.ro
ACTUAL

George Copos, de la aprovizionarea căminelor și cantinelor la om de afaceri. La Revoluție, era pe cai mari

Omul de afaceri George Copos a debutat în zona de business încă din anii 1980. Desigur, la acel moment a fost „şef al comisiei cu activitatea educativă în cămine şi de asistenţă socială a studenţilor”. Ca după Revoluție să devină om de afaceri în toată regula.

George Copos a avut dintotdeauna o înclinație pentru afaceri. O demonstrează și activitățile de dinainte de Revoluție. La 27 de ani, câștiga peste 3.000 de lei și supraveghea activitatea cantinelor și căminelor de asistență social pentru studenți.

A fost unul dintre cei care a reușit să plece și în alte state încă de pe vremea comuniștilor. Canada, Japonia, RSF Iugoslavia, RS Cehoslovacia, Italia sunt doar câteva țări pe care acesta le-a vizitat în anii 1980.

”În calitatea mea de Prim Assessor în cadrul Comitetului Executiv al FISU am văzut toată lumea, în lung şi în lat: din Japonia până în SUA şi din Australia până în Canada.

Copos, în afaceri din 1987

Mergeam frecvent la reuniunile organismului din care făceam parte”, a povestit milionarul. Ba mai mult decât atât, acesta a reușit aducerea în țară în 1987 a primilor sponsori străini Pepsi Cola și Adidas. Contractele au fost semnate chiar de el cu acordul lui Nicu Ceaușescu.

Drept urmare și contactele stabilite de omul de afaceri sau fost multe și benefice pentru activitatea lui ulterioară revoluției. Imediat după 1990 Grupul Ana înființat de omul de afaceri a deschis primele cofetării cu același nume. Apoi Copos și-a extins activitatea la produse electronice și electrocasnice.

George Copos

Familia Copos învârtește sute de milioane de euro

Ulterior a investit și în fotbal și timp de mai mulți ani a fost patronul Clubul Rapid. Dar cele mai prolifice afaceri rămân cele din industria hotelieră și alimentară. Și în acest moment hotelurile și cofetăriile/ patiseriile pe care grupul pe care l-a înființat le administrează, sunt de succes.

Dar la cârma afacerilor sale nu mai este el, mai ales după anii de închisoare. Familia a fost cea care s-a ocupat de business, iar acum fetele sale sunt cele care îl conduc. De altfel, cifra de afaceri a Grupului depășește 150 de milioane de euro.

Related posts

Daciana Sârbu, probleme după adopția fiicei ei. Cum a reușit să le depășească

econtext

Mașinile electrice, inclusiv Tesla, eliminate de o companie celebră. Hertz a trecut la cele pe benzină

econtext

România, vizată de noul proiect de lege adoptat de către Congresul american

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More