33.4 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Germania a creat Coaliția de arme cu rază lungă de acțiune pentru Ucraina. Va da rachete Taurus?

Germania a creat Coaliția de arme cu rază lungă de acțiune pentru Ucraina. Cancelarul Germaniei a anunțat crearea unei coaliții de aliați ai Ucrainei pentru arme cu rază lungă de acțiune, în care ar intra și rachetele Taurus, „mărul discordiei” cu Marea Britanie și Franța.

Germania a creat Coaliția de arme cu rază lungă de acțiune pentru Ucraina. Va da rachete Taurus? Olaf Scholz a spus că trei țări au convenit să intensifice cooperarea în sprijinul militar pentru Ucraina în acest sens.

Scholz a fost prezent alături de președintele francez, Emmanuel Macron, și de premierul polonez, Donald Tusk.

Germania a creat Coaliția de arme cu rază lungă de acțiune pentru Ucraina

Această mișcare semnifică un angajament pentru o cooperare militară mai solidă între aliații occidentali în sprijinirea apărării Ucrainei împotriva agresiunii ruse.

„Facem o nouă coaliție pentru artileria cu rachete cu rază lungă de acțiune”, a spus Scholz la o conferință de presă cu Macron și Tusk la Berlin.

Aceasta este prima întâlnire a liderilor Triunghiului Weimar de când Tusk a devenit din nou prim-ministru al Poloniei.

În ajunul întâlnirii, președintele francez a avertizat puterile occidentale să nu dea semne de slăbiciune față de Rusia, reiterându-și poziția conform căreia desfășurarea trupelor occidentale în Ucraina nu poate fi exclusă.

Cancelarul a adăugat că aliații au început să cumpere și mai multe arme de pe piața globală pentru a sprijini Ucraina.

Scholz a mai spus că dobânda de la activele rusești înghețate ar finanța achiziția de arme.

Va da Germania rachete Taurus?

În același timp, Parlamentul german, Bundestag, nu a susținut furnizarea de rachete Taurus cu rază lungă de acțiune către Ucraina, la ședința din 14 martie.

Chiar cancelarul german a reiterat în timpul unei dezbateri din Camera Inferioară a Parlamentului german de la 13 martie că nu sprijină furnizarea de rachete Taurus cu rază lungă de acțiune către Ucraina.

El a spus că este vorba și despre faptul că Ucraina poate să efectueze lovituri militare defensive la o rază de 80 km, 100 km sau chiar 150 km.

Surse ale ediției germane a T-Online au spus că motivul refuzului de a furniza Taurus Ucrainei constă în particularitățile sistemului de ghidare al acestor rachete.

La o ședință închisă a Comitetului de Apărare al Bundestag-ului, inspectorul general al Bundeswehr, Carsten Breuer, a dezvăluit principalele dificultăți ale utilizării rachetei.

El a menționat că racheta necesita un sistem informatic specializat disponibil doar în Germania.

Related posts

O rachetă rusească Kinzhal de 13 milioane $ a intrat în spațiul aerian al Poloniei. A fost doborâtă

econtext

Vladimir Putin, atacat din interior! Anunț de la Moscova: Nu poate spune două cuvinte

econtext

Se moare pe capete din cauza căldurii! Canicula face ravagii chiar acum

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix