26.6 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Germania cere reducerea sprijinului armat pentru Ucraina. Îngrijorare că Putin va câștiga războiul

Germania cere reducerea sprijinului armat pentru Ucraina, potrivit unui document secret scurs în presă. Există în UE o îngrijorare că Putin poate câștiga războiul împotriva Ucrainei.

Germania încearcă să reducă suma cu care contribuie la fondul de armament al Uniunii Europene pentru Ucraina, care ar trebui să fie în valoare de 20 de miliarde de dolari, potrivit unui document Daily Telegraph citat de Pravda

În documentul confidențial dezvăluit presei, partea germană notează că atunci când se dau bani pentru Instrumentul european pentru pace ar trebui să se țină cont de miliardele de euro pe care Germania le-a furnizat, deja, bilateral Ucrainei, sub formă de ajutor militar.

Germania cere reducerea sprijinului armat pentru Ucraina

Pentru a-și îmbunătăți capacitatea de prevenire a conflictelor, de promovare a păcii și de consolidare a securității internaționale, UE a instituit un nou fond extrabugetar: Instrumentul european pentru pace.

„Sprijinul militar pentru Ucraina poate fi oferit fie prin contribuții la Pachetul financiar pentru Ucraina, fie sub formă de livrări directe de echipamente militare către Ucraina”, se arată în documentul la care face referire ziarul.

Berlinul consideră că aceste contribuții la Instrumentul european pentru pace ar trebui să țină seama de livrările directe de arme către Ucraina.

Raportul a stârnit îngrijorări în toate capitalele europene deoarece se crede că Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, ar putea zădărnici orice eforturi viitoare ale UE de a ajuta Ucraina în respingerea invaziei rusești.

Liderii UE vor discuta despre reforma Fondului european pentru pace în cadrul unui summit care va avea loc la Bruxelles la 14-15 decembrie.

UE a promis ajutor militar pentru Ucraina de 20 de miliarde euro. Nu a strâns nici un sfert, pe fondul unei furnizări întârziate a muniției promisă Kievului.

Uniunea Europeană a prezentat un cadru cuprinzător pentru statele membre pentru a oferi Ucrainei angajamente de securitate de lungă durată, a informat Bloomberg, care a avut acces la document.

Related posts

De ce a ajuns Rusia în vizorul ISIS

econtext

Cine este bărbatul care l-a împușcat pe Robert Fico, șeful Guvernului slovac. „Premierul a prevăzut un astfel de eveniment”

econtext

„Pe bună dreptate, Putin nu este de acord”. Recep Erdogan a dezvăluit ce condiții are președintele Rusiei pentru Ucraina

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix