20.7 C
București
11 octombrie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Germania vrea ca România să doboare dronele Rusiei care atacă Ucraina. Polonia va distruge rachetele

Dronele Rusiei care atacă Ucraina trebuie doborâte din România. În același timp, Polonia va distruge rachetele lui Putin. Aceasta este propunerea mai multor politicieni germani. Ei cer ca NATO să doboare drone și rachete cu care Rusia atacă Ucraina din România și din Polonia.

Parlamentarii germani din partea Verzilor și a Partidului Liber-Democraților, precum și din partea opoziției, CDU, sunt în favoarea doborârii de către sistemele de apărare aeriană ale NATO a dronelor deasupra vestului Ucrainei.

Acest lucru ar urma să se facă din România și Polonia.

România ar putea doborî dronele cu care Rusia atacă Ucraina. Polonia va distruge rachetele lui Putin
„Acest lucru ar ușura apărarea aeriană ucraineană și i-ar permite să protejeze frontul”, a declarat purtătorul de cuvânt al CDU, Roderich Kiesewetter, citat de unian.net

Ca exemplu, s-a amintit Israelul, care în aprilie a fost ajutat de SUA, Franța și Marea Britanie să respingă un atac aerian masiv al Iranului și al reprezentanților săi. El a spus că acest lucru arată că statele care au ajutat într-o astfel de situație nu devin automat părți la conflict.

Potrivit publicației FAZ, ideea de a folosi sistemele NATO de apărare aeriană desfășurate în România și Polonia și operate de forțele NATO pentru a doborî dronele rusești deasupra vestului Ucrainei a fost propusă de Nico Lange, expert la Consiliul de Securitate de la Munchen (MSC) și de fostul secretar general adjunct al NATO generalul-locotenent Horst Heinrich Braus.

Potrivit lui Lange, acest lucru ar crea o zonă sigură de 70 de kilometri la granița ucraineană și ar putea degreva forțele ucrainene de apărare aeriană din alte părți ale frontului.

Posibilitatea ca forțele NATO să doboare rachete rusești

Dacă Polonia ar închide o parte din cerul ucrainean, aceasta ar permite Ucrainei să mute instalațiile și rachetele în alte regiuni. Ilya Yevlash, un purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene AFU, a declarat.

„Primele gânduri despre acest lucru au apărut după ce racheta rusă a intrat în spațiul aerian al Poloniei. Atunci s-a vorbit despre faptul că Polonia ar putea închide cel puțin o parte din vestul Ucrainei. Acest lucru ne-ar permite să ne mutăm instalațiile și rachetele deja puține, care au nevoie în mod constant de reaprovizionare, în alte facilități. Avem multe instalații importante și un teritoriu mare în Ucraina – acesta nu poate fi acoperit doar de instalații terestre”, a explicat el.

România, presată să dea sistemul Patriot în Ucraina

Presa a scrios că România se află sub o mare presiune de a livra Ucrainei unul dintre sistemele sale de rachete Patriot, după vizita lui Klaus Iohannis în SUA. Rușii deja au trecut la amenințări la adresa țării noastre după anunțul venit din America.

Îna cest moment, România are 4 sisteme Patriot din care unul este operațional. De asemenea, România mai așteaptă alte 3 sisteme Patriot. Sistemele Patriot au rolul de apărare anti-aeriană.

„A existat o discuție despre cine poate trimite sisteme Patriot în Ucraina”, a declarat Iohannis reporterilor.

„Președintele Biden a menționat asta în întâlnirea noastră și am spus că sunt deschis la discuții”.

„Trebuie să discut în Consiliul Suprem de Apărare pentru a vedea ce putem oferi și ce putem obține în schimb, pentru că este inacceptabil să lăsăm România fără apărare antiaeriană”, a declarat președintele României.

Related posts

Prognoza meteo, 3 aprilie. Vremea va fi perfectă în toată țara. La ce valori ajung temperaturile

econtext

În perioada 5 – 13 august, la Mega Mall București va avea loc o expoziție de mașini personalizate

econtext

Gheorghe Dincă a ieșit din închisoare din cauza unei erori informatice! Cum a fost posibilă o asemenea gafă

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More