23.9 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Grupul Wagner ar încerca să recruteze într-un stat membru NATO. Poliția din Polonia, în alertă

Grupul Wagner recrutează oameni dintr-o țară membră NATO?! Este anunțul care i-a speriat pe foarte mulți. Iată ce a anunțat chiar astăzi, 12 august, Poliția din Polonia.

Gruparea Wagner, condusă de Evgheni Prigojin, pare să aibă intenții de recrutare în Polonia. Cel puțin asta se înțelege din mai multe stickere care au fost deja confiscate de către Poliția din Polonia. Acestea par să aibă drept scop recrutarea de personal pentru temuta grupare de mercenari din Rusia.

Stickere de recrutare pentru grupul Wagner, găsite în mai multe cartiere din orașul polonez Cracovia
Sâmbătă, 12 august, o purtătoare de cuvânt a Poliției din Cracovia, oraș aflat în sudul Poloniei, a explicat că aceste stickere, de mărimea unui unei coli A5, au fost raportate de cetăţeni în mai multe cartiere ale orașului polonez.

Stickerele prezintă logo-ul Wagner, alături de textul scris în limba engleză: „Suntem aici. Alăturaţi-vă nouă”. Codul QR de dedesubt trimite la un site de recrutare a grupului de mercenari, au mai precizat reprezentanții Poliţiei, potrivit dpa.

Grupul Wagner

„Nu ştim dacă acţiunea cu stickerele este o glumă sau dacă există ceva mai serios în spatele ei”, a mai spus purtătoarea de cuvânt a Poliţiei din Cracovia.

Parchetul a fost informat şi că poliţia încearcă să-i identifice pe cei care au afişat stickerele, a mai spus aceasta.

Reamintim faptul că în Polonia este ilegală efectuarea de recrutări pentru armate străine şi forţe de mercenari, precum şi activarea în astfel de organizaţii. Cei care încalcă aceste interdicţii riscă până la cinci ani de închisoare.

Polonia mută mii de soldați mai aproape de granița cu Belarus

Polonia se teme după ce trupele lui Evgheni Prigojin s-au mutat în Belarus, în urma rebeliunii eșuate împotriva Moscovei din urmă cu câteva săptămâni.

Ȋn acest moment, mercenarii Wagner ar fi fost desemnați să se ocupe de instruirea militarilor din Belarus, având în vedere bogata experiență a trupelor Wagner pe frontul din Ucraina.

Joi, 10 august, ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a anunțat că va trimite până la 10.000 de soldați în plus la granița cu Belarus pentru a sprijini Garda de Frontieră.

„Aproximativ 10.000 de soldați vor fi la graniță, dintre care 4.000 vor sprijini direct Garda de Frontieră și 6.000 vor fi în rezervă”, a declarat ministrul într-un interviu pentru radioul public, conform Reuters.
„Mutăm armata mai aproape de granița cu Belarus pentru a speria agresorul, astfel încât acesta să nu îndrăznească să ne atace”, a spus Blaszczak.

Related posts

Un ofițer rus de rang înalt nu exclude un război pe scară largă în Europa. SUA și aliații săi vor „să distrugă integritatea teritorială a Rusiei”

econtext

General polonez: NATO ar trebui să intervină împotriva rachetelor îndreptate spre Polonia și România

econtext

Operațiunea magistrală de spionaj a lui Putin a divizat aliații, l-a discreditat pe Scholz și a împiedicat Kievul să obțină arme

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix