6.9 C
București
2 decembrie 2023
econtext.ro
ACTUAL

Haos la metrou. Defecțiune între Eroii Revoluţiei şi Piaţa Unirii

Metrorex a anunțat că s-a produs o defecțiune tehnică la un metrou în staţia Tineretului și că circulația a fost perturbată în Piața Unirii.

Metrorex a anunțat că s-a produs o defecțiune tehnică la un metrou în staţia Tineretului. Circulaţia se derulează în sistem pendulă între Eroii Revoluţiei şi Piaţa Unirii 2.

„Metrorex informează că, astăzi, 15 noiembrie 2023, în jurul orei 7:15, pe Magistrala 2 la staţia de metrou Tineretului s-a produs o defecţiune tehnică la un tren. Echipa Metrorex a retras trenul în depou pentru verificare, analiză şi remediere”, a transmis, miercuri dimineaţă, Metrorex.

Circulația de la metrou va fi reluată

Călătorii au fost permanent informaţi prin sistemul de sonorizare din trenuri dar şi din staţii, a anunțat Metrorex.

„În scurt timp circulaţia se va relua în condiţii normale. Călătorii au fost permanent informaţi prin sistemul de sonorizare din trenuri dar şi din staţii. Prezentăm scuze călătorilor pentru disconfortul creat”, a mai transmis compania.

Probleme la construcția magistralei 6 de metrou

Metrorex are probleme și cu licitațiile pentru atribuirea lucrărilor de construcție pe magistrala 6 de metrou. Este vorba despre traseul care asigură legătura cu Aeroportul Henry Coandă, din Otopeni. Lucrările riscă să fie întârziate și pasagerii care vin și pleacă de pe cel mai important aeroport al Românie să mai aibă de așteptat să circule cu un mijloc ce transport modern.

Compania a anulat o procedură de achiziție pentru servicii de proiectare și execuție lucrări la tronsonul Tokyo – Aeroport Otopeni. Durata angajamentului, proiectare plus construcții a fost stabilită la 44 de luni.

„Această procedura a fost anulată automat deoarece la data limită de depunere a ofertelor nici unul din ofertanții înscriși nu a criptat oferta financiară/sau nu a răspuns la toți factorii de evaluare electronici, după caz”, se arată într-un anunț al Metrorex.

Bani din bugetul de stat

Sursele de finanţare pentru acest proiect derulat de Metrorex, sunt asigurate din fonduri europene, nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. Pe lângă banii europeni, o parte din contribuție este asigurată și de la bugetul de stat.

Related posts

„Plătesc pentru vina de a fi avut încredere în oameni!”. Mesajul transmis de Gabriela Firea după ce și-a dat demisia

econtext

Reclamele la farmacii și supermarketuri sunt cele mai difuzate la radio și la TV!

Axinte Dan

Bulgaria ar putea intra în zona portocalie din cauza numărului mare de infectări. Noi restricţii pentru turişti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More