10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
BANII NOȘTRI

Harta imobiliara a zonelor din jurul Bucurestiului. Vezi pretul terenurilor in toate localitatile din jurul Capitalei

Cea mai scumpa localitate din jurul Bucurestiului este Otopeni, dupa cum arata harta imobiliara a zonelor din jurul Capitalei. In aceasta localitate, pretul mediu pentru terenul scos la vanzare este de 200 de euro/metru patrat (mp).

Otopeni este urmat de Voluntari (126 euro/mp), Snagov (107 euro/mp), Afumati (106 euro/mp), Mogosoaia (105 euro/mp), etc.

Econtext.ro publica o analiza cu pretul mediu al terenurilor din toate zonele din jurul Capitalei. Datele provin dintr-un studiu recent, publicat de grupul imobiliar Impact Developer & Contractor, dar si din date proprii, adunate de Econtext.ro.

Toate informatiile au fost culese din anunturile imobiliare, iar ele reprezinta pretul mediu pe care-l cer proprietarii de terenuri din respectivele localitati.

Doua directii de cercetare

Doua directii am urmarit in aceasta analiza: in primul rand, am realizat o radiografie a preturilor din toate localitatile din jurul Capitalei, cele care sunt incluse in judetul Ilfov.

In al doilea rand, am realizat o lista mai larga, cu cele mai importante zone din jurul Capitalei. In aceasta lista am inclus localitati-comune, sate si chiar orase, care fac parte, din punct de vedere administrativ, din componenta judetelor Ilfov, Calarasi, Ialomita, Dambovita si Giurgiu.

Zona Ilfov

In prima radiografie, cea mai scumpa localitate este, dupa cum spuneam, Otopeni. In schimb, cele mai ieftine localitati din Ilfov sunt Moara Vlasiei (terenul costa, in medie, 8 euro pe metrul patrat), respectiv, comuna Nuci (pretul mediu este de 7 euro pe metru patrat).

De altfel, acestea sunt singurele doua localitati unde putem gasi terenuri la preturi sub pragul de 10 euro pe metrul patrat. De asemenea, tot la coada clasamentului regasim localitati precum Gradistea sau Glina (pret mediu de 10 euro/mp) si Peris (11 euro/mp).

Bineinteles, zona dinspre nordul Capitalei este mai scumpa decat cea din sud. De asemenea, intalnim si zone cu preturi neasteptat de mici. Sau neasteptat de mari. Si vom da doar un singur exemplu: Buftea. In Buftea, proprietarii de terenuri cer un pret mediu de 25 de euro pe metru patrat. Iar Buftea este asezata langa Corbeanca (60 euro/mp) , Mogosoaia (105 euro/mp), Chitila (97 euro/mp).

 

Dar iata harta imobiliara a zonelor din jurul Capitalei, cu localitatile ce apartin administrativ de Ilfov:

 

 

Lista mai larga a localitatilor, comunelor, oraselor din jurul Capitalei

Dupa cum spuneam, in partea a doua a acestei analize am inclus mai multe zone din jurul Capitalei, inclusiv cele care apar in prima categorie.

Mai exact, am adunat preturi din 61 de zone de acest gen. Astfel, cel mai ridicat pret il regasim in Pipera (pretul mediu fiind de 326 de euro pe metru patrat). Evident, cu cat ne indepartam mai mult de Bucuresti, cu atat preturile scad.

Cele mai mici preturi sunt in Belciugatele, Bucsani, Valea Dragului, Sinesti, Gostinari. In aceste localitati, preturile pe metru patrat se situeaza intre 2 si 6 euro.

 

 

http://www.econtext.ro/dosar–2/analiza/harta-imobiliara-a-zonelor-din-jurul-bucurestiului-vezi-pretul-terenurilor-in-toate-localitatile-din-jurul-capitalei.html

 

Related posts

A fost lansata o noua criptomoneda: Metallurgy Gold

Avramescu Radu

Cate case de pariuri sunt in Romania? Analiza Econtext – raportare la institutii de invatamant, banci, farmacii

Avramescu Radu

La ce salarii visam inainte de criza si cat avem in realitate! Vezi in ce judete salariile sunt mai mari decat se estima inainte de criza. Dar si unde S-AU DUS LA VALE

Asaftei Bogdan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More