Oltenii si dobrogenii par sa nu se omoare cu munca, iar aceasta afirmatie nu reprezinta o parabola, ci chiar un adevar gol-golut.
Dintre toate regiunile Romaniei, interesul pentru munca este mai scazut in aceste doua parti: in regiunea sud-vest (Oltenia) si in regiunea Sud-Est (Dobrogea), dupa cum arata o analiza realizata de Econtext.
Econtext va prezinta harta lenesilor din Romania. Mai precis, va aratam cati romani prefera sa lucreze foarte putin, cati moldoveni, olteni, munteni, ardeleni, banateni, etc. muncesc mai putin de 20% din potentialul lor.
Altfel spus, cati romani, din toate regiunile tarii, prefera sa lucreze maxim 20% dintr-un program normal de lucru, cati prefera sa aiba joburi āpart-part timeā.
Munca la romani
Publicatia Econtext nu este la prima analiza despre munca la romani. Iata si alte analize de acest gen:
Romanii au ajuns sa caute de munca si cu lupa! Vezi unde mai gasesti de munca in tara noastra
HARTAĀ ANGAJARILORĀ IN 2013. Vezi cate angajari se vor face in fiecare judet in acest an
Lenea la romani
Dupa cum spuneam, in Oltenia si Dobrogea exista cei mai mult ālenesiā. Astfel, 9,5% din dobrogeni (constanteni, tulceni) lucreaza mai putin de 20% din potentialul lor, dintr-un program normal de munca.
Ei sunt campionii tarii la chiulit de la munca, iar lipsa locurilor de munca nu este neaparat un motiv pentru acest fapt, deoarece somajul este mai ridicat in alte parti ale tarii.
Un alt aspect ingrijorator este cresterea acestei rate a lenei in alte regiuni ale tarii, cum este in Crisana (Bihor, Arad).
DarĀ IATAĀ cati lenesi sunt in fiecare parte a tarii si cum a crescut/scazut numarul lenesilor in ultimii ani:
https://econtext.ro/eveniment–2/social/harta-lenesilor-din-romania-vezi-in-ce-regiuni-din-tara-se-trage-chiulul-de-la-munca-dar-si-unde-se-munceste-pe-rupte.htm