12.3 C
București
25 februarie 2024
econtext.ro
PIAȚA MUNCII

HARTA NOUA A ANGAJATILOR din Romania in 2012. Vezi in ce judete nu se vor face deloc angajari in acest an

Triste vremuri traim! Dupa ani buni in care ofertele de angajare au curs cu miile, acum de abia daca mai gasim ceva de munca.

Iar aceasta situatie crunta va continua o buna bucata de timp. De exemplu, in acest an se vor crea foarte putine locuri de munca.

Econtext va arata cum va evolua numarul de angajati in acest an. In fiecare judet din Romania. Practic, prezentam harta angajatilor din acest an, dar vom compara si cu datele de anul trecut.

In esenta, doua lucruri: cati salariati vor fi in fiecare judet in acest an si cum va evolua numarul angajatilor fata de 2011. Datele provin la cel mai nou raport al Comisiei Nationale de Prognoza (CNP), care a fost publicat la finele saptamanii trecute.

Salariati si salarii

De-a lungul timpului, piata muncii a fost intoarsa de catre Econtext pe toate partile, din perspective variate. Iata cateva analize recente despre piata muncii:

Romania = Saracia! Angajatii romani, cei mai saraci din Uniunea Europeana. Vezi cati salariati romani traiesc cu putin peste 100 de euro pe luna

Top inedit al salariilor: cat castiga pe ora angajatii din Romania. Vezi unde se plateste cel mai bine ora de lucru

HARTA DISPERARII. Topul judetelor dupa numarul persoanelor care au fost concediate in cei trei ani de criza. Vezi cati angajati s-au vaporizat din judetul tau

Noua harta a muncii

Dar sa ne intoarcem la analiza curenta.

Pe ansamblu, numarul de salariati va creste in acest an in cele mai multe judete, dar cresterea va fi destul de anemica.

Din 42 de judete (41 + Bucuresti), numarul de salariati va creste in 36 si va ramane la acelasi nivel ca-n 2011 in 6 judete. Nu va fi nici un declin.

 

Iata cum va arata harta angajatilor in acest an:

 

 

 

 

Evolutie

Dincolo de harta muncii, sa vedem si evolutia integrala. Dupa cum spuneam, numarul salariatilor va creste in 2012 in 36 de judete. Evident, cel mai mare avans va fi in Bucuresti, unde numarul salariatilor se va majora cu 11.000 de persoane, de la 834.300 de angajati in 2011, pana la 845.300 in acest an.

Daca lasam insa Capitala deoparte, situatia incepe sa devina tot mai dramatica. Pe a doua pozitie se plaseaza Ilfov, unde numarul salariatilor va creste cu 1.900. Urmatorul judet unde se vor face angajari este Bacau (1.500).

Doar in cinci judete numarul salariatilor va creste cumai mult de o mie de oameni in acest an. In rest, suntem la nivelul sutelor, iar in sase judete numarul angajarilor va stagna, fara a se modifica fata de anul precedent.

 

Dar iata cum va evalua numarul angajatilor in fiecare judet din Romania in acest an fata de 2011:

 

 

http://www.econtext.ro/dosar–2/analiza/harta-noua-a-angajatilor-din-romania-in-2012-vezi-in-ce-judete-nu-se-vor-face-deloc-angajari-in-acest-an.html

Related posts

Romania = Saracia! Angajatii romani, cei mai saraci din Uniunea Europeana. Vezi cati salariati romani traiesc cu putin peste 100 de euro pe luna

Asaftei Bogdan

Pensiile speciale cresc într-un ritm amețitor. Pragul pe care l-au atins în luna iunie

econtext

Diferențe mari salariale între femei și bărbați! În ce țări e decalajul cel mai mare

Vlad-Tătaru Andreea

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More