28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

În București va avea loc cea de-a doua ediție a L’Étape Romania by Tour de France, pe data de 27 august

Va avea loc cea de-a doua ediție a evenimentului L’Étape Romania by Tour de France în București, oferind o experiență legendară pentru pasionații de ciclism. Aceasta se va desfășura pe data de 27 august, având Race Village-ul amplasat în Piața Constituției, deschis atât pentru participanții la competiție, cât și pentru însoțitori și spectatori. Înscrierile oficiale pentru a doua ediție au fost deschise. Turul Franței reprezintă cea mai cunoscută cursă de ciclism la nivel mondial, fiind urmărită anual de peste două miliarde de fani din întreaga lume.

Această manifestare sportivă legendară a debutat în anul 1903, iar conceptul L’Étape by Tour de France s-a născut în 1993, cu scopul de a oferi cicliștilor amatori ocazia de a trăi această experiență unică. România s-a alăturat inițiativei L’Étape by Tour de France în 2022, devenind a 20-a țară acceptată în această serie de evenimente la nivel internațional.

L’Étape Romania by Tour de France este singura competiție din țară care oferă emoția unei curse de top la nivel mondial. Participarea este deschisă oricui, de la familii cu copii de cel puțin 8 ani până la cicliști de performanță.

Evenimentul este deschis și pentru pasionații de mountain bike (MTB), iar copiii vor beneficia de un discount de 25%. Cicliștii de performanță care acceptă această provocare vor fi incluși într-un clasament dedicat lor.

Tudor Ștefan Mocuța, CEO MPG, a declarat:

Suntem pregătiți să oferim cicliștilor amatori din România experiența legendarului brand Tour de France, la cea de-a doua ediție a L’Étape România. Așteptăm toți pasionații de ciclism la linia de start să trăiască aventura marilor campioni, să se bucure de trasee și de atmosfera de festival al ciclismului românesc. Mulțumim tuturor autorităților și sponsorilor care s-au alăturat acestui proiect unic și împreună cu care construim povestea L’Étape Romania by Tour de France.

Traseele evenimentului vor porni din zona Pieței Constituției, de pe Bulevardul Unirii, și vor trece prin importante artere ale orașului, precum Calea Victoriei, Bulevardul Kiseleff și Bulevardul Libertății. Acestea vor include și puncte de atracție istorice, precum Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Palatul C.E.C., clădirea Primăriei Municipiului București, Casa Armatei și Ateneul Român.

Există trei trasee disponibile pentru participanți:

 • City Adventure 14 KM – deschis pentru cei cu vârsta de peste 8 ani,
 • The Ride 42 KM – deschis pentru cei cu vârsta minimă de 15 ani,
 • The Race 85 KM – deschis pentru cei cu vârsta minimă de 15 ani.

Taxele de participare valabile până la data de 13 august sunt:

 • 150 lei pentru City Adventure,
 • 175 lei pentru The Ride,
 • 210 lei pentru The Race.

Prețurile vor crește după această dată.

Race Village-ul L’Étape Romania by Tour de France, amplasat în Piața Constituției, va transforma Bucureștiul în capitala ciclismului românesc pentru o zi. Aici vor fi organizate următoarele activități:

 • o zonă comercială cu produse sportive, inclusiv echipament și nutriție,
 • food-court,
 • zonă de încălzire pentru participanți,
 • asistență mecanică pentru cicliști,
 • zonă de masaj,
 • zonă de premiere cu o scenă,
 • numeroase concursuri cu premii oferite de sponsori.

Participanții își vor putea ridica kiturile pe data de 26 august în Piața Constituției, iar pe 27 august vor începe cele trei curse. Cei mai buni trei cicliști amatori, la categoria feminină și masculină, din cursa The Race, se vor califica pentru programul internațional L’Étape Championship. Aceștia vor primi o invitație pentru a participa la L’Étape du Tour din Franța, cea mai prestigioasă competiție de ciclism dedicată amatorilor din lume.

Iată ce declară Antoine QUIERS, Project Manager of L’Étape by Tour de France – AMAURY SPORT ORGANISATION (ASO):

După o primă ediție de succes, acum este timpul ca L’Étape Romania by Tour de France să revină în 2023! Știu că toată echipa de organizare lucrează din greu pentru a oferi un eveniment grozav tuturor participanților și pentru a-i face să simtă din nou „legenda Turului Franței”, făcând din L’Étape Romania cea mai bună experiență posibilă pentru toți participanții și un eveniment premium din întreaga Serie L’Étape ce se desfășoară în prezent în 25 de țări.
Toți participanții, de la copii și cicliști ocazionali, până la sportivi mai experimentați, se vor bucura de un format creat special pentru el/ea și se potrivește perfect obiectivului nostru de a face experiența Turului Franței accesibilă tuturor.
Cu un traseu unic în centrul Bucureștiului, L’Étape Romania este experiența supremă pentru cicliștii români, o provocare uimitoare și o șansă unică de a concura pentru câștigarea tricourilor oficiale ale Turului Franței.
Ne vedem pe 27 august!

Related posts

Ambasadorul României în SUA afirmă că a fost exclus de la întâlnirile politice ale lui Ciolacu de peste Ocean. Ce i s-a zis

econtext

Românii, chemați la armată. Instrucție de patru luni pentru femei și bărbați

econtext

Prognoza meteo, 18 februarie. Temperaturi ieșite din comun, peste valorile normale

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix