10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

În mod neașteptat, Rusia recunoaște că, în doar 3 zile, 71 de militari ruși au fost uciși și 210 răniți în ofensiva Ucrainei

Rusia a anunțat marți că zeci dintre soldații săi au fost uciși în timpul respingerii ofensivei Ucrainei, ceea ce reprezintă o recunoaștere rară a pierderilor în rândul forțelor Moscovei.

„Timp de trei zile, regimul ucrainean a lansat o ofensivă îndelung promisă în diferite sectoare ale frontului”, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, potrivit AFP.

„În total, 71 de militari au fost uciși și 210 au fost răniți”.

Luni, Rusia a declarat că a respins o „ofensivă pe scară largă”, în timp ce Ucraina a lăudat succesele înregistrate în orașul Bahmut din estul țării și în jurul acestuia.

Afirmațiile contrastante au venit pe fondul speculațiilor legate de contraofensiva așteptată pe scară largă din partea Ucrainei.

Kievul a precizat că nu va anunța când va începe acțiunea.

În declarația de marți, Șoigu a spus că forțele ucrainene au încercat să atace din cinci direcții diferite, duminică, și din șapte direcții diferite luni.

„Inamicul nu și-a atins obiectivele, dar a suferit pierderi semnificative și incomparabile”, a susținut Șoigu.

Related posts

China, mobilizare maximă! Companiile înființează propriile miliții

econtext

Putin nu se va opri la Ucraina. Republica Moldova și țările baltice, următoarele ținte

econtext

Ferocitatea Rusiei și rezistența Ucrainei în cifre, la 2 ani de război. Costurile conflictului de la granița României

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More