23.9 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

În război cu Facebook, Donald Trump vrea să protejeze TikTok în SUA. În precedentul mandat, voia să-l interzică

A devenit Donald Trump dependent de TikTok? Omul care a vrut să interzică aplicaţia chineză în Statele Unite pe vremea când era preşedinte s-a răzgândit în mod clar. Fostul preşedinte american a luat atitudine în favoarea reţelei sociale chinezeşti, care este în prezent ameninţată cu interzicerea în Statele Unite, scriu sâmbătă Le Figaro.

„Dacă scăpaţi de TikTok, atunci Facebook şi Zuckerschmuck (sic! – n.r.) îşi vor dubla cifra de afaceri. Nu vreau ca Facebook, care a trişat la ultimele alegeri, să se descurce mai bine. Ei sunt adevăraţii duşmani ai poporului”, a scris candidatul republican la Casa Albă pe propria sa reţea socială, Truth Social.

Această declaraţie vizează direct propunerea unui grup de aleşi americani care vor să interzică reţeaua socială chineză în ţară, temându-se de riscurile de interferenţă şi spionaj din partea guvernului chinez.

Dacă Donald Trump preferă reţeaua chineză în faţa gigantului american este pentru că se află în conflict deschis cu Facebook şi cu creatorul său, Mark Zuckerberg, de mai mulţi ani.

În ianuarie 2021, conturile lui Donald Trump de pe Facebook şi Instagram, servicii deţinute de Meta, au fost suspendate în urma atacului de la Capitoliu. Compania americană a restabilit în cele din urmă profilurile fostului preşedinte al SUA în ianuarie 2023, în urma unei cereri din partea lui Donald Trump însuşi.

„Publicul trebuie să poată auzi ceea ce spun personalităţile politice pentru a putea face alegeri în cunoştinţă de cauză”, a declarat la acea vreme Nick Clegg, responsabilul pentru afaceri internaţionale al grupului Meta.

Această revenire nu l-a împiedicat pe candidatul republican să îl atace cu regularitate pe Mark Zuckerberg în discursurile sale, punându-i în mod regulat porecla „Zuckerschmuck”, care se poate traduce prin „Zucker-fraier”.

Deşi, la prima vedere, fostul preşedinte american pare să aibă încă ranchiună faţă de reţeaua socială cu aproape 3 miliarde de utilizatori şi faţă de creatorul acesteia, candidatul republican ar putea avea totuşi nevoie de el pentru a câştiga Casa Albă în noiembrie 2024. În timpul campaniilor sale anterioare din 2016 şi 2020, Donald Trump a folosit Facebook ca instrument central pentru a influenţa electoratul american. Reţeaua socială a permis, de asemenea, echipei sale de campanie să organizeze evenimente de strângere de fonduri şi să strângă sume importante de bani.

Related posts

Un avion de vânătoare rusesc MiG-31 s-a prăbuşit lângă peninsula Kamceatka, din Rusia

econtext

Studiu: Patru din cinci romani se uita zilnic la televizor. Vezi cati romani urmaresc telenovele, talk-show-uri sau jurnale de stiri

Asaftei Bogdan

Unde avem cei mai buni alesi locali? Topul celor mai performante judete dupa cum au gospodarit banul public

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix