10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Încă 14,8 km de rețea de termoficare vor fi reabilitați, anunță Nicușor Dan

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, informează cetățenii că vor fi reabilitați încă 14,8 km de rețea de termoficare. Potrivit edilului, aproximativ 85% din finanțare pentru aceste proiecte provine de la Ministerul Dezvoltării. Proiectul de achiziție a fost împărțit în 4 loturi distincte.

„Încă 14,8 km de rețea de termoficare vor fi reabilitați cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării în proporție de 85%”, a anunțat Nicușor Dan, miercuri, 25 octombrie, într-o postare pe pagina de Facebook.

Primarul Capitalei a împărțit proiectul de achiziție în 4 loturi distincte și a furnizat o listă cu străzile care vor fi afectate de lucrările de reabilitare:

Lotul 1 – Se vor moderniza conductele pe o lungime de 5,92 km pe următoarele artere: Bd. Chișinău, str. Torentului, str. Florica Pantazi, str. Mircea Rosetti, str. Vulcanei, str. Baicului, str. Dumitru Slugeru, str. Dimitrie Groza, str. Răușeni, str. Vasile Stolnicul, str. Doamna Ghica, str. Azuga.

Lotul 2 – Se vor moderniza conductele pe o lungime de 4 km la intersecțiile dintre Bd. Basarabia cu Bd. Chișinău, Bd. Basarabia cu str. Morarilor, Bd. Basarabia până la platforma industrială CET Titan.

Lotul 3 – Se vor moderniza conductele pe o lungime de 0,62 km pe str. Ion Berindei și la intersecția dintre str. Ion Berindei cu str. Doamna Ghica.

Lotul 4 – Se vor moderniza conductele pe o lungime de 4,2 km pe str. Theodor Speranția, Calea Călărașilor și Str. Matei Basarab.

După emiterea ordinului administrativ de începere, termenul de finalizare a lucrărilor este de 18 luni.

„Lucrările pentru modernizarea rețelei la cel de-al cincilea obiectiv sunt deja în lucru, fiind executate de Compania Municipală Energetica Servicii pe Bd. Timișoara”, transmite Nicușor Dan.

Pe 2 octombrie 2023, Energetica Servicii raporta un avans semnificativ în desfășurarea lucrărilor. Mai precis, peste 650 de metri de conductă nouă, care a fost preizolată și echipată cu senzori pentru detectarea avariilor, fuseseră deja instalate pe Bd. Timișoara, în apropierea intersecției cu Strada Brașov.

„Lucrările de modernizare ale rețelei de termoficare sunt de importanță majoră pentru toți bucureștenii, iar modernizarea acestui tronson, pe Magistrala I Vest, va crea premisele unei furnizări a energiei termice, fără avarii și sincope, chiar din această iarnă, pentru locuitorii cartierelor Drumul Taberei, Ghencea și chiar Rahova”, transmitea Energetica Servicii la acea dată, pe Facebook.

Related posts

Ludovic Orban, președinte Forța Dreptei, despre legea pensiilor, măsurile fiscale și polul de dreapta

econtext

PPE ar urma să confirme candidatura Ursulei von der Leyen la președinția CE, la București. Cine e marele opozant

econtext

Clipe de groază pentru Gheboasă la Survivor! „Îi rog să nu mă voteze”

Moise Lidia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More