10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Încă o țară se implică în războiul din Ucraina de partea lui Putin. Ce arme mortale a oferit Rusiei

Încă o țară se implică în războiul din Ucraina de partea lui Putin. Ce arme mortale a oferit Rusiei. Iată cine se implică în acest război.

Încă o țară se implică în războiul din Ucraina de partea lui Putin. Ce arme mortale a oferit Rusiei. Iată cine se implică în acest război.

Încă o țară se implică în războiul din Ucraina

Procuratura din regiunea Harkov a furnizat sâmbătă dovezi suplimentare că Rusia a atacat Ucraina cu rachete furnizate de Coreea de Nord, prezentând fragmente.

Un consilier de rang înalt al președintelui Volodymyr Zelenskiy a declarat vineri că Rusia a atacat Ucraina săptămâna aceasta cu rachete furnizate de Coreea de Nord pentru prima dată în timpul invaziei sale.

Dmytro Chubenko, purtător de cuvânt al biroului procurorului, a declarat că racheta, una dintre cele câteva care au lovit orașul Harkov pe 2 ianuarie, era diferită din punct de vedere vizual și tehnic de modelul rusesc.

„Metoda de producție nu este foarte modernă. Există abateri de la rachetele Iskander standard, pe care le-am văzut anterior în timpul loviturilor asupra Kharkivului. Această rachetă este similară cu una dintre rachetele nord-coreene”, a declarat Chubenko presei în timp ce expunea resturile.

El a spus că racheta avea un diametru ușor mai mare decât racheta Iskander rusă, în timp ce duza, înfășurările electrice interne și părțile din spate erau, de asemenea, diferite.

„De aceea, înclinăm spre varianta că ar putea fi vorba de o rachetă care a fost furnizată de Coreea de Nord”.

Chubenko a refuzat să dea numele exact al modelului de rachetă.

Rusia a atacat Harkovul cu mai multe rachete în această săptămână, ucigând două persoane și rănind peste 60, într-unul dintre cele mai mari atacuri cu rachete și drone de la începutul războiului pe scară largă în februarie 2022.

Related posts

PATRU ANI DE CRIZA: Benzina s-a scumpit cu 50%, numarul somerilor a urcat masiv, datoria externa a crescut cu 35%, pretul aurului s-a triplat. VEZI cum ni s-a inrautatit viata in patru ani

Asaftei Bogdan

Ucraina înaintează în regiunea ocupată Herson. Rusia a pierdut încă 50 de blindate

econtext

Oamenii furioşi cer demisia lui Benjamin Netanyahu. Au început protestele în Israel

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More