6.9 C
București
2 decembrie 2023
econtext.ro
AGROPORT Recomandate

Incendii dezastruoase în Buzău și Vrancea! Peste 60 de hectare afectate!

Peste 60 de hectare de vegetaţie uscată, aflate în mai multe localităţi din judeţele Buzău şi Vrancea, au fost afectate de incendiile izbucnite în cursul zilei de marţi, au precizat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău.

Potrivit sursei citate, în localitatea Tinoasa au fost arse aproape 40 de hectare de teren, iar în Dumitreştii-Faţă, aproximativ 20 de hectare, flăcările mistuind şi o locuinţă, potrivit agerpres.ro

„În urma incendiilor de vegetaţie uscată izbucnite ieri şi gestionate de pompierii buzoieni, au fost distruse suprafeţe însemnate de vegetaţie uscată, cele mai mari fiind în cazul incendiilor din zona Tinoasa şi Dumitreştii-Faţă, unde au ars, însumat, peste 60 de hectare de vegetaţie uscată, lăstări şi mărăciniş, incendiul cuprinzând şi o locuinţă cu o suprafaţă de aproximativ 30 metri pătraţi, distrugând-o complet. Noi, pompierii, facem un apel către cetăţenii buzoieni pentru oprirea arderilor de vegetaţie uscate. Chiar dacă pare inofensiv la început, un incendiu mic de vegetaţie uscată poate duce la sute de hectare afectate şi se poate extinde foarte uşor chiar şi la locuinţele noastre”, au menţionat reprezentanţii ISU Buzău.

La intervenţii au participat pompieri din cadrul detaşamentelor Buzău şi Râmnicu Sărat, cu sprijin din partea ISU Vrancea, SVSU Dumitreşti şi SVSU Movila Banului. AGERPRES/(A-autor: Oana Mălina Negrea, editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu)

Related posts

Scandal imens între faimoșii de la Survivor! Jorge și Vica au făcut circ!

Axinte Dan

Popa a uitat de cele sfinte și s-a destrăbălat cu lăutarii de față cu toată lumea! ”Pentru popa, pentru popa, pentru popa”

Avramescu Radu

Lovitură dură! Curtea de Apel: Clotilde Armand rămâne sub acuzație!

Cazaban Emilia

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More