21.1 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Începe Noul Război Mondial?! Decizia care a pus toată Rusia pe jar

Rusia a venit cu un nou avertisment și trimite o undă de îngrijorare în toată lumea. Un oficial rus a atras atenția că nivelul actual al provocărilor americane este cu adevărat depăşit şi aduce omenirea mai aproape de un nou război mondial.

Rusia este de părere că furnizarea de către SUA a muniției cu dispersie către Ucraina reprezintă încă un pas în direcția unui nou război mondial. Moscova a ținut să puncteze că în trecut Washingtonul a spus că utilizarea acestor dispozitive explozive „este o crimă de război”.

„Washingtonul continuă să ridice miza în conflict (…). Implicarea profundă a Statelor Unite în conflictul din Ucraina, chiar şi fără muniţii cu dispersie, nu a fost niciodată pusă la îndoială”, a scris ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, pe contul Telegram al Ambasadei Rusiei în SUA.

Casa Albă nu face decât să provoace mai multe victime

„Cu toate acestea, nivelul actual al provocărilor americane este cu adevărat depăşit şi aduce omenirea mai aproape de un nou război mondial„, a susţinut ambasadorul rus, citat de EFE.

Antonov a subliniat că SUA „sunt atât de obsedate de ideea de a învinge Rusia, încât nu îşi dau seama de gravitatea acţiunilor lor”.

În opinia sa, prin ajutorul militar oferit Ucrainei, Casa Albă „nu face decât să provoace mai multe victime şi să prelungească agonia regimului de la Kiev”.

Rusia crede că muniţiile cu dispersie sunt un gest de disperare
„Credem cu fermitate că armele occidentale nu vor sta în calea obiectivelor operaţiunii militare speciale care vizează eradicarea ameninţărilor la adresa securităţii Federaţiei Ruse, inclusiv a nazismului alimentat în Ucraina”, a continuat ambasadorul rus.

În opinia sa, muniţiile cu dispersie „sunt un gest de disperare”, iar furnizarea de către SUA a acestora către Ucraina „vorbeşte despre neputinţa” partenerilor occidentali ai Kievului în privinţa desfăşurării războiului, care a intrat sâmbătă în cea de-a 500 zi.

Rușii amintesc că folosirea muniţiilor cu dispersie sunt o crimă de război
„Cu toate acestea, ei refuză să-şi recunoască eşecurile şi prăbuşirea încercărilor Forţelor Armate ucrainene de a lansa o ofensivă împotriva regiunilor ruse. De aceea comit noi nebunii”, a declarat Antonov.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a adus în discuţie pe canalul ei de Telegram cuvintele fostului secretar de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, care ar fi spus la 28 februarie 2022 că folosirea muniţiilor cu dispersie „este o crimă de război”.

Related posts

TOPUL pomenilor electorale aruncate de guvernul PSD pentru a strânge voturi pentru Ponta. TOP 10 POMENI!

Asaftei Bogdan

Washington Post. Tancurile Leopard 2 pe care rușii se laudă că le-au distrus ar fi fost, de fapt, tractoare. „Vehiculul are clar patru roți”

econtext

SUA, lovituri în Siria după atacurile asupra personalului american din regiune

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix