17.4 C
București
25 aprilie 2024
econtext.ro
Uncategorized

Incepe reorganizarea tarii! Primul pas a fost facut, a fost modificat statutul minoritatilor

Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputatilor a modificat, astazi, un articol din Statutul minoritatilor care interzicea statului roman sa reorganizeze teritorial-administrativ o zona locuita de minoritatile nationale.

Modificarea a fost sustinuta de PDL, insa nu a convenit UDMR.

Democrat-liberalii au declarat ca modificarea era necesara pentru a indrepta un act care iesea din limitele Constitutiei. Practic, in Statutul Minoritatilor se preciza ca nu pot fi modificate unitatile administrativ-teritoriale, respectiv circumscriptiile electorale in defavoarea ponderii minoritatilor nationale care locuiesc in mod traditional in aceastea.

Pentru a putea fi organizate alegeri

Acest articol incalca Constitutia Romaniei, intrucat nu mai puteau fi organizate alegeri pentru ca Legea Minoritatilor interzicea sa traseze anumite limite si astfel se incalca Constitutia. Prin modificarea operata astazi, statul poate sa modifice limitele teritoriului administrativ, dar fara incalcarea drepturilor minoritatilor nationale.

Totusi, aceasta modificare, chiar daca parlamentarii nu o coreleaza cu proiectul reorganizarii tarii, elimina o piedica uriasa care statea in calea impartirii administrative. Astfel, ea deschide drumul stabilirii unor noi unitati administrative.

 

 

Citeste si alte articole despre reorganizarea adminsitrativa, despre proiectele depuse pentru a reimparti tara, despre cine beneficiaza de pe urma acestei reorganizari, despre partidele avantajate de acest proiect:

UDMR nu sustine impartirea in opt regiuni pentru ca ar pierde controlul asupra Tinutului Secuiesc.

Analiza! Pe cine avantajeaza reorganizarea Romaniei. Cine va castiga alegerile! Ce partide ar putea iesi din istorie!

 

De asemenea, Econtext a prezentat un proiect propriu privind reorganizarea Romaniei. Potrivit acestui proiect, Romania ar trebui impartita in sase regiuni de dezvoltare, care artrebui sa se sprijine pe opt judete-piloni. Acest proiect de impartire a tarii poate fi citit aici.

In plus, Econtext a realizat o analiza asupra evolutiei economice a regiunilor de dezvoltare inainte de aparitia crizei, de unde a scos in evidenta si cele mai dinamice judete. Aceasta analiza poate fi vizualizata aici.

 

Econtext realizeaza si un sondaj pe tema reorganizarii administrativ-teritoriale a Romaniei. Votati aici versiunea pe care o considerati ca fiind cea mai potrivita.

https://econtext.ro/eveniment–2/social/incepe-reorganizarea-tarii-primul-pas-a-fost-facut-astazi-a-fost-modificat-statutul-minoritatilor.html

Related posts

Unde sunt Nea Marin Miliardarul, Monstrul sau Misiunea Spatiala Delta? Romania incepe sa dispara de pe harta cinematografiei. Vezi cate filme mai producem

Asaftei Bogdan

Harta gigacaloriei! Cat costa caldura in fiecare judet din tara! Unde se dau cele mai mici/mari subventii

Asaftei Bogdan

EXCLUSIV După Enel, un alt gigant din energie își vinde operațiunile din România. VEZI cine îşi face exitul

Asaftei Bogdan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More