33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Informația nopții despre Gabriela Firea! Răsturnare de situație după demisia din Guvern

Informație importantă despre Gabriela Firea. Anunțul uriaș despre fostul ministru PSD a venit chiar în această seară. Vestea primită poate cântări greu în condițiile în care fostul edil al Bucureștiului nu trece chiar prin cea mai fericită perioadă a carierei sale politice.

Informație cheie despre Gabriela Firea. Fostul ministru al PSD ar obține o victorie zdrobitoare la următoarele alegeri pentru București. Doar Nicușor Dan ar avea șanse să o bată, dar și acest lucru s-ar putea petrece numai cu o anumită condiție.

Ea va câștiga fotoliul de primar, în cazul în care Nicușor Dan intra în cursă fără susținerea PNL. Un ultim sondaj de opinie indică care sunt procentele pe care Firea le-ar primi de la bucureșteni cu un Nicușor Dan independent, dar și cât va pierde dacă Nicușor Dan va avea sprijinul liberalilor.

În toate sondajele se arată că finala pentru alegerile din București s-ar putea juca între Nicușor Dan și Gabriela Firea. La fel, toate cercetările sociologice, indică că actualul primar, Nicușor Dan, nu are șanse să câștige un nou mandat ca independent.

Lucrurile se modifică radical dacă Nicușor Dan primește susținere de la PNL și USR. Doar în acest scenariu el ar putea să obțină mai multe voturi decât Gabriela Firea.

Victorie pentru Firea cu un Nicușor Dan-independent

În varianta Nicușor Dan – candidat independent, Gabriela Firea este victorioasă. Acum s-a aflat cum ar vota bucureștenii dacă în acest moment ar avea alegeri pentru Primăria Bucureștiului, conform ultimului sondaj realizat de Argument.

. Gabriela Firea (siglă PSD) 37,3%
. Nicușor Dan (independent) 28,3%
. Vlad Voiculescu (siglă USR) 14,6%
. George Simion (siglă AUR) 11%
. Sebastian Burduja (siglă PNL) 8,8%

Situația se schimbă radical dacă Nicușor Dan primește susținerea PNL. În această situație, actualul primar ar mai putea continua în fruntea Bucureștiului încă un mandat. Astfel, cu Nicușor Dan susținut de PNL, situația ar fi următoarea:

. Nicușor Dan (siglă PNL+USR) 43,5%
. Gabriela Firea (siglă PSD) 41,3%
. George Simion (AUR) 15,2%

Alte variante în care Nicușor Dan pierde Primăria Capitalei
Pe cine ar vota bucureștenii dacă Nicușor Dan nu ar primi susținerea liberalilor, dar avea sprijinul USR, PMP și Forța Dreptei?

Gabriela Firea (siglă PSD) 37,7%
Nicușor Dan (siglă USR, PMP și Forța Dreptei) 36,2%
George Simion (siglă AUR) 14,9%
Sebastian Burduja 11,2%

Firea ar urma să câștige dacă va fi sprijinită de PSD și PNL. Nicușor Dan s-ar afla cu câteva procente în urma ei.

. Gabriela Firea (siglă PSD +PNL) 44,4%
. Nicușor Dan (siglă USR, PMP, Forța Dreptei) 40,2%
. George Simion (siglă AUR) 15,4%

Sondajul Argument a fost realizat prin metoda CATI (prin telefon). Eșantionul a fost de 1.000 persoane 18+, din București. El a fost realizat în perioada 21-25 mai 2023 și are o marjă de eroare +-3,1%.

Related posts

FOTO Bucureștiul poate avea un nou parc natural, în afară de Delta Văcărești. Unde este Valea Saulei, cu 10 hectare de „sălbăticie”

econtext

România și Lituania, centre de arme și muniție ale UE împotriva Rusiei. Ajung pe frontul din Ucraina

econtext

Ruby, Raluka și Ana Baniciu, prinse în Israel în ziua în care a început războiul: „A sunat din nou sirena, am intrat în buncăr”

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix