19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Într-un război cu China, SUA ar pierde 90% dintre avioane în primele zile. America a rămas fără bani

Într-un război între China şi SUA, America pierde 90% dintre avioane. Parlamentarii americani au tras serioase semnale de alarmă, cu privire la vulnerabilitatea bazelor militare americane.

Într-un război între China şi SUA, America pierde 90% dintre avioane. Parlamentarii americani au tras serioase semnale de alarmă, cu privire la vulnerabilitatea bazelor militare americane, din regiunea Indo-Pacific.

Legislatorii, citând analize recente ale jocurilor de război, au declarat că Statele Unite se confruntă cu perspectiva de a pierde 90% din aeronavele sale, la sol, într-un potențial conflict cu China.

Într-un război între China şi SUA, America pierde 90% dintre avioane

Acest risc este atribuit în principal adăposturilor inadecvate pentru aeronave și măsurilor insuficiente de protecție a bazelor.

Avertismentul a fost articulat într-o scrisoare din 8 mai, adresată secretarilor Forțelor Aeriene și Marinei, în care parlamentarii republicani au remarcat nevoia de acțiuni imediate, pentru a rezolva deficiențele flagrante din securitatea bazelor.

Parlamentarii au avertizat că China deține suficient armament pentru a învinge apărarea antiaeriană și antirachetă care protejează bazele americane.

Ei au avertizat că potențialele lovituri asupra acestor baze ar putea avea consecințe grave, inclusiv imobilizarea mijloacelor aeriene esenţiale, întreruperea lanțurilor logistice și o slăbire substanțială a capacității națiunii de a răspunde, într-o situație de conflict.

Parlamentarii au subliniat: „Multe baze americane din Indo-Pacific rămân neprotejate de nici o structură întărită, iar aeronavele sunt adesea ținute aproape una de alta, pentru a facilita întreținerea și alte sarcini de sprijin.

Rezultatul este că mijloacele aeriene critice ale SUA sunt extrem de vulnerabile la atacurile chineze.”

Ei au adăugat în continuare: „N-ar fi surprinzător, în recentele jocuri de război care simulează un conflict cu China, asupra Taiwanului, ca 90% dintre pierderile de aeronave americane să aibă loc la sol, mai degrabă, decât în ​​urma unei lupte aeriene”.

Printre cei 11 semnatari ai scrisorii se numără reprezentantul John Moolenaar, din Michigan, care servește ca președinte al Comitetului Selectat al Camerei pentru Partidul Comunist Chinez, și senatorul Marco Rubio, din Florida.

China

Apărarea activă, cum ar fi sistemele de apărare aeriană și antirachetă, sunt componente vitale de protecție a bazelor aeriene. Cu toate acestea, din cauza costului lor ridicat și a disponibilității limitate, implementarea unui număr suficient, pentru a le proteja pe deplin, reprezintă o provocare.

Pentru a consolida apărarea în mod cuprinzător, parlamentarii au subliniat necesitatea de a investi în apărarea pasivă. Aceste măsuri pasive includ adăposturi întărite pentru avioane, buncăre subterane, dispersarea strategică a forțelor în interiorul bazelor și între baze, facilități logistice redundante și capacități de reparare rapidă a pistelor.

Republicanii au explicat în continuare că Statele Unite ar putea minimiza impactul atacurilor chineze cu rachete, prin îmbunătățirea infrastructurii de bază cu apărări pasive robuste.

Această abordare ar crește rezistența forțelor americane, permițându-le să reziste la lovituri, să se recupereze rapid și să susțină operațiunile în mod eficient.

Pot adăposturile întărite să asigure o protecție totală?

În ultimii ani, rapoartele au menționat că multe baze americane și aliate din regiune sunt prost pregătite pentru a rezista atacului rachetelor balistice chineze, deoarece le lipsesc apărările necesare, pentru a atenua eficient amenințarea.

Munițiile și proviziile desfășurate în avans nu au fost configurate conform cerințelor de război, deoarece capacitatea logistică a Americii a cunoscut o scădere abruptă, exacerbând îngrijorările cu privire la pregătirea pentru luptă a regiunii.

De o preocupare deosebită este pentru Congresul Statelor Unite lipsa de infrastructură capabilă să reziste unui baraj de rachete chineze, cu puține opțiuni, dincolo de buncărele adânc îngropate. În ciuda amenințării grave pentru bazele americane, China, nu Statele Unite, a făcut investiții semnificative în adăposturi de avioane întărite.

Doar 22
În ultimul deceniu, China a construit peste 400 de astfel de adăposturi, în timp ce SUA au adăugat doar 22, în principal în Japonia și Coreea de Sud. Absența adăposturilor întărite în locații critice, cum ar fi Insulele Mariane de Nord și Guam, noduri esențiale ale proiecției puterii americane în Indo-Pacific, este deosebit de alarmantă.

Adăposturile întărite nu garantează o protecție completă. Cu toate acestea, ele oferă mult mai multă rezistență împotriva submunițiilor decât alternativele, sporind potențial capacitatea de supraviețuire a mijloacelor aeriene vitale.

De asemenea, legislatorii americani și-au exprimat îngrijorarea profundă cu privire la investiția limitată în reziliența bazelor, din cadrul Departamentului Apărării.

Alocare bugetară minimă

În ciuda nevoii urgente de a consolida apărarea și infrastructura în Indo-Pacific, proiectele de construcții militare au înregistrat o alocare minimă de resurse: doar 2% din bugetul actual de construcție alocat proiectelor de reziliență de bază din regiune.

Consecințele subinvestițiilor ar putea pune SUA într-o situație dificilă. În cazul atacurilor asupra bazelor, capacitatea de a descuraja China și de a răspunde eficient, în special în punctele strategice, precum strâmtoarea Taiwan, ar putea fi grav compromisă.

Legislatorii au subliniat în continuare necesitatea urgentă de acțiune, avertizând că eșecul în abordarea acestor vulnerabilități acum ar putea avea implicații de amploare pentru securitatea și interesele strategice ale Americii în regiune.

Legislatorii au propus câteva recomandări-cheie, inclusiv injectarea de fonduri în construcțiile navale interne, revitalizarea Gărzii de Coastă a SUA și a altor agenții și întărirea forțelor navale, pentru a asigura libertatea mărilor.

Related posts

S-a realizat cea mai mare tranzacție cu terenuri din București! Este noua atracție a investitorilor imobiliari!

Cazaban Emilia

Tehnologia militară pe care toată lumea și-o dorește. Ce este „Ground Master” și de ce a devenit crucial pentru Europa

econtext

Război în Ucraina, ziua 687. Vizita lui Volodimir Zelenski în Lituania şi atacul asupra oraşului Harkov

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix