33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Israelul sfidează Curtea Internaţională de Justiţie. Continuă bombardamentele în Fâșia Gaza

Israelul sfidează Curtea Internaţională de Justiţie Rafah a fost atacată. Armata israeliană a bombardat, sâmbătă, Fâşia Gaza, inclusiv Rafah, a doua zi după ce Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) i-a ordonat să îşi suspende operaţiunile în acest sector. Cea mai înaltă instanţă a ONU – ale cărei hotărâri sunt obligatorii din punct de vedere juridic, dar care nu dispune de mecanismele necesare pentru a le pune în aplicare – a ordonat Israelului să menţină deschis punctul de trecere de la Rafah, esenţial pentru intrarea ajutorului umanitar.

Israeul neagă atacurile din Rafah

Israelul a declarat că „nu a desfăşurat şi nu va desfăşura operaţiuni militare în zona Rafah care să ducă la distrugerea populaţiei civile palestiniene, în totalitate sau parţial”. Mişcarea islamistă palestiniană Hamas s-a bucurat de decizia CIJ, dar a deplâns faptul că aceasta se limitează „doar la Rafah”.

Bombardamentele israeliene au continuat

În urma deciziei de vineri a CIJ, bombardamentele din israel au continuat în Fâşia Gaza. În zorii zilei de sâmbătă, martori palestinieni şi echipe ale AFP au semnalat lovituri israeliene la Rafah (sud), dar şi la Deir al-Balah (centru).

„Sperăm că decizia Curţii va exercita presiuni asupra Israelului pentru a pune capăt acestui război de exterminare, pentru că aici nu a mai rămas nimic”, a declarat pentru AFP Oum Mohammad Al-Ashqa, o palestiniană din oraşul Gaza strămutată la Deir al-Balah.

Israelul

Israelul, mai presus de lege

Un palestinian a declarat că Israelul se consideră mai presus de lege și că războiul nu se va opri prea curând. „Dar Israelul este un stat care se consideră mai presus de lege. Aşa că nu cred că împuşcăturile sau războiul se pot opri altfel decât prin forţă”, a subliniat Mohammed Saleh, un alt palestinian.

La cererea Africii de Sud, care acuză Israelul de „genocid”, Curtea a ordonat nu numai încetarea imediată a focului în această zonă, ci şi deschiderea punctului de trecere a frontierei Rafah pentru a permite intrarea ajutorului umanitar. Curtea a mai cerutt „eliberarea imediată şi necondiţionată” a ostaticilor deţinuţi de Hamas în Gaza, potrivit News.

Related posts

Kievul folosește un ton ostil și continuă politica anti-maghiară

econtext

Război în Israel, ziua 85. IDF a distrus ascunzătoarea liderului Hamas, Yahya Sinwar

econtext

Răsturnare de situație în Schengen. Olanda nu se mai opune aderării Bulgariei „în zona de liberă circulație”

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix