33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Japonia, zguduită din temelii. Peste 80 de cutremure au fost înregistrate luni. Alertă de tsunami

Japonia a fost scuturată din temelii pe tot parcursul zilei de luni. Peste 80 de cutremure au fost înregistrate. Cele mai multe fiind în regiunea Ishikawa, acolo unde a avut loc cutremurul cu magnitudinea 7,6 de dimineață.

Japonia fost lovită de cutremure puternice, determinând autorităţile să emită o alertă de tsunami pentru coasta de vest. S-a dat ordin ca populaţia din zona afectată să se refugieze în zone mai înalte. Astăzi s-au înregistrat peste 80 de cutremure. Cele mai multe au avut loc în regiunea Ishikawa. Aici a avut loc cutremurul cu magnitudinea 7,6 de dimineață.

Japonia, scuturată din temelii

Cutremurele s-au produs luni, începând cu ora 7.10 și au avut magnitudini cuprinse între 3 și 7,6. Cele mai multe dintre ele s-au produs în apropiere de Noto. Aici s-a înregistrat cel mai puternic cutremur de luni dimineață. Alte cutremure au avut loc în largul coastelor Joetsu, la Chuetsu, în Marea Iyonada și la Niigata.

Japonia

Specialiștii avertizează că seria de cutremure ar putea continua două sau trei zile. Cutremurul puternic a determinat autoritățile să evacueze unele zone de pe coasta de vest. Mii de locuințe au rămas fără curent electric. Zborurile și serviciile feroviare din regiune au fost afectate. Este dezastru.

Este alertă de tsunami

Agenția Meteorologică din Japonia (JMA) a emis avertizări de tsunami pentru prefecturile de coastă Ishikawa, Niigata și Toyama. Un nou cutremur cu magnitudinea de 5,6 s-a produs în aceeaşi zonă la ora locală 18.08.

Primii răniţi, majoritatea cu fracturi, au început să sosească la spitale. Accesul lor este îngreunat de drumurile avariate. Nu au fost raportate decese. Au izbucnit incendii, există pene extinse de electricitate, întreruperi ale comunicaţiilor.

Cutremurul cu magnitudinea cea mai mare, de 7,5, a declanşat valuri de aproximativ 1 metru de-a lungul unor părţi ale coastei. Este aşteptat un val mai mare, care ar putea atinge 5 metri.

După Japonia şi Rusia a emis avertizare de tsunami

Rusia a emis avertismente de tsunami în oraşele sale din Extremul Orient, Vladivostok şi Nahodka. Autorităţile încă evaluează amploarea pagubelor. Locuitorii trebuie să se pregătească pentru eventuale alte cutremure, a avertizat premierul Fumio Kishida.

„Locuitorii trebuie să rămână în alertă pentru alte posibile cutremure. Îndemn oamenii din zonele în care se aşteaptă tsunami să plece cât mai repede”.

Peste 36.000 de gospodării au rămas fără curent electric în prefecturile Ishikawa şi Toyama. Trenurile de mare viteză spre Ishikawa au fost suspendate. Sunt întreruperi ale serviciilor de telefonie şi internet în Ishikawa şi Niigata.

Alte cutremure s-au produs cu puţin timp în urmă

Compania aeriană japoneză ANA a întors în aer patru avioane care se îndreptau spre aeroporturile din Toyama şi Ishikawa. Japan Airlines a anulat majoritatea serviciilor de zbor către regiunile Niigata şi Ishikawa.

Alte cutremure s-au produs cu puţin timp în urmă. Primul de magnitudine 5,7 la ora locală 16.06, în interiorul ţării, altul de magnitudine 6,1 la ora 16.18, apoi alte trei cutremure cu magnitudini între 4,5 şi 4,8 până la ora locală 16.32.

Related posts

Ucraina a recucerit „peste jumătate” dintre teritoriile cucerite de Rusia în 2022, anunţă Statele Unite

econtext

Cum ar putea rezista Rusia încă aproximativ trei ani pe frontul din Ucraina deși a pierdut un număr „uluitor” de tancuri

econtext

Americanii au confirmat. Ucraina a început să folosească muniția cu dispersie

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix