20.7 C
București
10 octombrie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Kiev Post: „Trebuie recunoscută minoritatea românilor, cei mai mari prieteni, începând cu Odesa”

Kiev Post: „Trebuie recunoscută minoritatea românilor, cei mai mari prieteni, începând cu Odesa”. Oleksi Leonov, copreședintele Grupului de adjuncți al Radei Supreme a Ucrainei privind relațiile interparlamentare cu România, propune Centre ale minorităților.

Kiev Post: „Trebuie recunoscută minoritatea românilor, cei mai mari prieteni, începând cu Odesa”.

Kiev Post: „Trebuie recunoscută minoritatea românilor, Oleksi Leonov, copreședintele Grupului de adjuncți al Radei Supreme a Ucrainei privind relațiile interparlamentare cu România, a trecut în revistă ajutorul acordat de România și crede că a sosit momentul ca țara sa să arate recunoștință.

„Ucraina a primit vești importante din Toledo, Spania, unde a avut loc o întâlnire informală a miniștrilor apărării din UE. Olanda și România au semnat o scrisoare de intenție pentru a stabili o bază pentru instruirea piloților F-16 și întreținerea corespunzătoare a acestor aeronave la un centru de instruire de pe teritoriul României”, scrie Leonov în Kyiv Post.

„Acesta reprezintă un alt pas făcut de România pentru a sprijini Ucraina, de data aceasta în consolidarea apărării noastre aeriene.

Este concluzia logică a inițiativei din iulie a Consiliului Suprem de Apărare a României de a crea un centru regional de pregătire a piloților cu participarea companiei Lockheed Martin.

Acesta va îndeplini cerințele de pregătire ale membrilor NATO și, cel mai important, așii și personalul tehnic al Ucrainei vor fi instruiți în acest centru.

Aș vrea să vă reamintesc că, în primăvară, a existat o înțelegere între București și furnizorul german de apărare Rheinmetall privind crearea unui centru de servicii în care vor fi reparate și modernizate echipamente militare pentru Forțele Armate ale Ucrainei (AFU).

Nu trebuie să uităm nici de declarația comună de susținere a integrării euro-atlantice a țării noastre, care a fost semnată de președintele României, Klaus Iohannis, și de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski la începutul verii.

Mulțumiri speciale se adresează eforturilor Bucureștiului de a crește capacitatea coridoarelor de cereale amplasate pe teritoriul României după retragerea Rusiei din „acordul cerealelor”.

România va dubla capacitatea principalului port Constanța la Marea Neagră și a căilor maritime de pe Dunăre în termen de două luni.

Acest lucru va fi făcut pentru a ajuta Ucraina să-și transporte cerealele dincolo de controlul Rusiei.

Trebuie să afirmăm din nou că România a contribuit la rezistența noastră și la victoria noastră viitoare și acest lucru nu poate fi subestimat.

Sunt sigur că dacă abordezi trecătorii de pe străzile noastre și le ceri să numească țările care investesc cel mai mult în ajutorul Ucrainei, cele mai frecvente răspunsuri vor fi SUA, Marea Britanie, Polonia și țările baltice.

Acest lucru este cu siguranță adevărat și suntem cu toții foarte recunoscători acestor aliați.

Dar ceea ce face România acum merită absolut să fie menționat, deoarece merită credit ca fiind unul dintre cei mai mari prieteni ai noștri.

Această oportunitate ar trebui folosită pentru a transforma apropierea existentă dintre Ucraina și România într-o cooperare puternică, dinamică și reciproc avantajoasă.

Acum este momentul perfect pentru a rezolva în sfârșit orice contradicții din trecut care ar fi putut împiedica parteneriatul nostru strategic de bună vecinătate.

În opinia mea, unul dintre gesturile de bunăvoință din partea Ucrainei ar putea fi foarte bine crearea de centre ale minorităților naționale (comunități), care este prevăzută în prima parte a Articolului 19 din Legea Ucrainei

Related posts

Directoarea unei companii farmaceutice, arestată preventiv sub acuzația că a furat 18 milioane de lei din banii firmei

econtext

Primarul Sectorului 2 îi invită pe cetățeni la dialog în această seară, la Pasajul Doamna Ghica

econtext

Vremea azi, 9 iunie. Grindină, reprize de ploaie și rafale de vânt în unele regiuni ale țării

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More