16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Legea AI, adoptată de Parlamentul European. Cum va fi protejată populația lumii

Parlamentul European a adoptat, miercuri, o lege unică în lume, care reglementează inteligența artificială. Aceasta include o serie de interdicții, unele dintre acestea fiind concepute pentru autoritățile din domeniul ordinii publice.

Interdicții pentru cei care folosesc Inteligența Artificială

Parlamentul European a adoptat legea privind inteligența artificială, cu 523 de voturi pentru, 46 împotrivă și 49 de abțineri. Aceasta a fost introdusa pentru a proteja drepturile fundamentale, democraţia, statul de drept, dar și sustenabilitatea mediului. Sectoarele respective ar urma să fie protejate de Inteligența Artificială.

Prin prisma noilor demersuri, oficialii europeni spun că vor încuraja inovația. Instituțiile publice vor avea obligația să folosească Inteligența Artificială în acord cu noul regulament.
Parlamentul European

„Noile norme interzic anumite utilizări ale inteligenței artificiale care amenință drepturile cetățenilor, inclusiv sistemele biometrice de clasificare bazate pe caracteristicile sensibile ale persoanelor. Extragerea fără scop precis a imaginilor faciale de pe internet ori din înregistrările camerelor video cu circuit închis pentru a crea baze de date de recunoaștere facială se numără și ea printre utilizările interzise. ”, arată o informare a Parlamentului European.

Legea va fi aplicată și în cazul instituțiilor publice. Inițiatorii acesteia spun că noul regulament ar aduce echilibrul dintre inovație și protecția populației.

„Nu vor fi permise nici recunoașterea emoțiilor la locul de muncă și în școli, atribuirea unui punctaj social, sistemele de poliție predictivă (când acestea se bazează doar pe stabilirea profilului unei persoane sau pe analizarea caracteristicilor sale) și IA care manipulează comportamentul uman sau exploatează vulnerabilitățile oamenilor”, spun oficialii europeni.

Parlamentul European

Inteligența Artificială, utilizată în mod legal de autoritățile judiciare

Noua lege prevede ca AI să poată fi utilizată în anumite cazuri, inclusiv în domeniul justiției. Concret, autoritățile pot folosi tehnologia pentru a căuta o persoană dispărută sau pentru a preveni un atac terorist, spun oficialii din cadrul PE.

În acord cu noul regulament, cetățenii vor avea dreptul să depună plângeri în legătură cu sistemele AI care le afectează drepturile.

Legislația europeană va fi completată de anumite mijloace de monitorizare și de sancționare. Acestea vor fi coordonate prin Biroul european pentru IA în cadrul Comisiei Europene. Cei care încalcă legea vor primi amenzi cuprinse 7,5 și 35 de milioane de euro.

Related posts

Jennifer Lopez, impecabilă la 53 de ani! Am aflat secretul ținut bine ascuns până acum!

Popescu Dan Cristian

Parcul Tudor Arghezi a fost deschis publicului, ieri, 21 septembrie 2023

econtext

Din 2 iulie 2023, se vor amenaja sensuri unice pe trei străzi care fac legătura între Șoseaua Giurgiului și Șoseaua Olteniței din Sectorul 4

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix