17.4 C
București
25 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Legea care îi afectează pe proprietarii de apartamente. Ce interdicții au

Proprietarii care au apartamente într-un bloc cu bulină roșie vor fi nevoiți să se supună noilor prevederi. Aceștia nu vor mai avea posibilitatea să închirieze locuințele respective. În caz contrar, amenzile pe care le-ar putea primi sunt semnificative.

Proprietarii care dețin apartamente în clădiri cu risc seismic nu le vor mai putea închiria. Legea care reglementează situația acestor clădiri cu bulină roșie a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2024. Totuși, vor fi aplicate și anumite excepții de la această regulă.

Cei care au apartamente în clădiri cu risc seismic nu le mai pot închiria

Locuințele din imobilele cu risc seismic nu vor mai putea fi închiriate. Măsura a fost concepută pentru siguranța locatarilor și a intrat în vigoare de la începutul acestui an.

Proprietarii care trec peste această regulă și închiriază apartamente în blocuri cu bulină roșie riscă să primească amenzi usturătoare. Cei care au astfel de locuințe si vor să le dea spre închiriere pot fi amendați cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Proprietarii

Chiriașii vor fi evacuați

Persoanele care au închiriat apartamente în clădiri cu risc seismic au dreptul de a rămâne în aceste locuințe până la data de 5 februarie 2024. După acest termen, chiriașii vor fi evacuați în bazailegii.

Excepție de la regulă fac magazinele, restaurantele și sălile de evenimente. Acestea nu sunt incluse în prevederile respective, astfel că vor putea funcționa în continuare în imobile cu bulină roșie.

Totuși, proprietarii companiilor care ocupă astfel de spații au o condiție de îndeplinit. Aceștia vor fi nevoiți să aplice măsuri adecvate de siguranță pentru a reduce riscurile asociate cu imobilele vulnerabile în caz de cutremur.

Proprietarii

Apartamente în blocuri cu risc seismic. Câte imobile vulnerabile sunt în București

În Capitală există în prezent aproximativ 23.000 de clădiri vulnerabile în caz de cutremur.Lucrările de consolidare în astfel de cazuri pot fi demarate numai cu acordul a cel puțin 50% + 1 din numărul total de proprietari. Prin prisma noilor prevederi, nu vor mai exista situații în care unii proprietari se opun acestor lucrări.

În atenția autorităților sunt clădirile cu risc seismic în care funcționează grădinițe, școli, dispensare sau alte instituții publice.

Related posts

Aleea decking din Parcul Liniei a intrat în reparații

econtext

Mircea Geoană: Intrarea Ucrainei, Moldovei, Georgiei în UE şi NATO este calea ca România să „evadeze” de la „periferia Europei”

econtext

Prognoza meteo, 26 decembrie. Vreme primăvăratică în a doua zi de Crăciun

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More