33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Lider Hamas, întrebat de ce au invadat și ucis civili, a părăsit nervos interviul BBC

Lider Hamas, întrebat de ce au invadat și ucis civili, a părăsit nervos interviul BBC. „Ministrul” adjunct de Externe al Hamas din Gaza, Ghazi Hamad, voia să acrediteze ideea că a fost o „operațiune militară”.

Un Lider Hamas de top a ieșit din interviul BBC după ce a fost întrebat cum se justifică invadarea și uciderea familiilor israeliene în timp ce dormeau în paturile lor.

„Ministrul” adjunct de Externe al Hamas din Gaza, Ghazi Hamad, a fost întrebat de corespondentul BBC pentru Orientul Mijlociu, Hugo Bachega, cum justifică crimele barbare comise de organizație la 7 octombrie.

Lider Hamas, întrebat de ce au invadat și ucis civili, a părăsit nervos interviul BBC

În interviu, Hamad sugera că nu a existat nicio comandă de a ucide civili când Hamas a invadat Israelul la 7 octombrie, aceea fiind o „operațiune militară”, ce s-a soldat cu victime pentru că „au existat confruntări”, potrivit Daily Mail.

Primele crime ale teroriștilor Hamas au fost comise când au intrat cu parapanta înconjurând Festivalul Nova și ucigând 260 de tineri neînarmați în timp ce fugeau pentru a-și salva viața.

Bachega a spus că nu a fost o confruntare când au invadat casele oamenilor, la care Hamad a răspuns:

„Pot să vă spun că nu am avut nicio intenție sau decizie de a ucide civili”.

Apoi a fost întrebat cum poate justifica uciderea oamenilor în timp ce dormeau. Atunci, liderul Hamas și-a scos microfonul atașat de haină, l-a aruncat pe jos nervos, declarând că vrea să oprească acel interviu.

Ghazi Hamad este un fost editor de ziar și politician, care a avut roluri de top în Hamas timp de 25 de ani.

În 1999, Hamad a fost închis de Autoritatea Palestiniană pentru că a scris critic despre sistemul său penitenciar.

Ulterior a devenit purtător de cuvânt de top al Hamas.

În această săptămână, el a cerut o intervenție mai puternică din partea aliaților din Liban – organizația teroristă Hezbollah – în lupta împotriva Israelului.

Related posts

Josep Borrell condamnă atacul armatei Rusiei asupra Cernihivului

econtext

SUA au eliminat în Bagdad liderul unei miliții pro-Iran. 2.500 trupe în Irak, gata de război

econtext

Racheta cu propulsie nucleară – test reușit. Rusia anunță că Tratatul de Interzicere a Testelor Atomice devine istorie

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix