16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Lista completă a armelor livrate Ucrainei de SUA. Vor spulbera pozițiile Rusiei pe front

Vin! Lista completă a armelor livrate Ucrainei de SUA. Vor spulbera pozițiile Rusiei pe front. Guvernul Statelor Unite a publicat noul pachet de ajutor militar pentru Ucraina ce va pune Rusia în mare dificultate.

Vin! Lista completă a armelor livrate Ucrainei de SUA. Vor spulbera pozițiile Rusiei pe front.

Este cea de-a 56-a tranșă de echipamente a Administrației Biden care urmează să fie furnizată Ucrainei din stocurile armatei americane din august 2021.

În general, pachetul a fost format pentru a transfera un număr mare de rachete, inclusiv rachete antiaeriene – aer-aer cu rază scurtă de acțiune AIM-9M, rachete radar RIM-7, rachete cu rază de acțiune de 300 kilometri, precum și MANPADS Stinger, potrivit mil.in.ua.

Vin! Lista completă a armelor livrate Ucrainei de SUA. Vor spulbera pozițiile Rusiei pe front

Lista include și sisteme de rachete antitanc, inclusiv sisteme portabile antitanc TOW, Javeline și sisteme antiblindare AT-4.

Trebuie menționate separat muniția suplimentară pentru sistemele de rachete HIMARS, a cărei compoziție detaliată este necunoscută și poate include atât rachete balistice GMLRS, cât și ATACMS.

Nu se oferă detalii despre numărul sau gama de ATACMS incluse în noul pachet de 1 miliard USD. Rapoartele anterioare confirmă că acestea vor fi transferate în Ucraina, potrivit European Pravda.

De asemenea, a reieșit că Ucraina a primit ATACMS ca parte a unui pachet de ajutor militar anterior de 300 de milioane de dolari anunțat în martie și le-a folosit deja împotriva țintelor rusești din Crimeea și Oblastul Zaporijie de cel puțin două ori.

Lista corespunzătoare a asistenței a fost publicată pe site-ul oficial al Departamentului de Apărare al SUA.

Printre altele, lista include transferul unei cantități mari de cartușe de artilerie de 105 mm și cartușe de artilerie de 155 mm, precum și arme de foc.

Vehiculele blindate programate pentru transfer includ vehiculele de luptă ale infanteriei Bradley, vehiculele protejate antimine MRAP și vehiculele cu roți multifuncționale de mare mobilitate HMMWV.

Alte echipamente de pe listă includ muniții aeriene de precizie, echipamente de sprijin pentru aerodrom, mine antiblindare, dispozitive de vedere pe timp de noapte, piese de schimb, muniție de antrenament și multe altele.

Valoarea estimată a ajutorului militar alocat este de 1 miliard de dolari.

Militarnyi a raportat anterior că guvernul Regatului Unit a anunțat cel mai mare pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 500 de milioane de lire sterline.

Cele 500 de milioane de lire sterline alocate de guvern vor fi folosite pentru a livra rapid Ucrainei muniția necesară, apărare aeriană, vehicule blindate și drone.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat intenția Rusiei de a-și intensifica campania de atacuri pentru a perturba logistica armatei ucrainene.

Institutul ISW consideră că forțele ruse își vor intensifica loviturile cu drone și rachete pentru a maximiza daunele aduse infrastructurii și bazei industriale de apărare a Ucrainei înainte de sosirea ajutorului SUA, care începe imediat.

Related posts

Vreme neobișnuită în noiembrie. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

econtext

A fost demontată stația GPL amplasată fără autorizație chiar lângă Primăria Sectorului 5 și gara Filaret

econtext

Maia Sandu a reacționat după atacul lansat de ruși asupra unui hypermarket din Harkov

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix