16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Livrarea celor 32 de avioane F-35 către România, întârziată. SUA anunță probleme cu tehnologia

Livrarea celor 32 de avioane F-35 către România, întârziată. SUA anunță robleme cu tehnologia. Lockheed Martin are zeci de avioane de vânătoare F-35 de generația a cincea în depozitele sale de mai bine de un an din cauza problemelor legate de actualizarea Technology Refresh 3.

Livrarea celor 32 de avioane F-35 către România, întârziată. SUA anunță probleme cu tehnologia. F-35 Program Office (JPO) a anunțat că livrările de zeci de avioane F-35 ar putea începe în iulie, după o întârziere de aproape un an din cauza problemelor cu Technology Refresh 3.

Clienții, printre care se numără și România și chiar Statele Unite, au fost de acord să accepte temporar avioane cu o versiune „demontată” a acestuia, cu condiția să funcționeze stabil și să fie sigur.

Livrarea celor 32 de avioane F-35 către România, întârziată. SUA anunță probleme cu tehnologia
JPO notează că software-ul trece printr-un „regim riguros de testare”, potrivit Defense Express.

Nu se menționează ce indicatori sunt considerați satisfăcători pentru directorul executiv al programului, dar se subliniază că aceste date vor fi comunicate partenerilor și clienților.

De asemenea, se subliniază că, odată ce dezvoltatorii sunt încrezători că TR-3 funcționează stabil și este sigur, acesta poate fi integrat în aeronave fără probleme și destul de rapid.

Cu toate acestea, JPO a avertizat în continuare că livrările de F-35 în iulie sunt o prognoză „destul de riscantă”, deoarece mai multe probleme pot apărea în timpul testării.

Cea mai mare dintre ele este stabilitatea software-ului, care se poate „bloca” chiar în timpul misiunii de mai multe ori pe zbor, necesitând o repornire.

Și chiar dacă actualizarea TR-3 este testată pe deplin și primește „undă verde”, alte defecte pot „ieși la suprafață” ulterior, ce vor trebui corectate, subliniază JPO.

Fiecare lansare a unei actualizări software durează de la două până la șase săptămâni.

Dacă livrările de F-35 nu se reiau în lunile următoare, atunci Lockheed Martin s-ar putea confrunta cu o mare provocare, deoarece pur și simplu nu va avea un loc unde să depoziteze aeronavele produse.

România este interesată să cumpere avioane F-35 pentru a-și îmbunătăți flotila de luptă.

Ministerul Apărării din România a anunțat că va cumpăra avioane de luptă F-35 pentru a-și consolida propria forță aeriană.

În august 2023, s-a aflat despre planul armatei române de a cumpăra până la 32 de aeronave de acest tip pentru 6,5 miliarde de dolari.

La sfârșitul lunii aprilie 2024, Ministerul Apărării al României a confirmat oficial această intenție.

Related posts

Recalcularea pensiei, pentru toți românii. Ministrul Muncii anunță cum se vor schimba veniturile

econtext

Mihai Trăistariu nu mănâncă pentru a scăpa de kilograme! Vezi situația artistului!

Nemeșan Iulian

PPE ar urma să confirme candidatura Ursulei von der Leyen la președinția CE, la București. Cine e marele opozant

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix